Μητσοτάκης -Κασσελάκης: Τι είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες
Η συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διήρκησε περίπου μία ώρα με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει από την πλευρά του στο επίκεντρο της συζήτησης τέσσερα βασικά ζητήματα: υποκλοπές, δημόσια διοίκηση, αλλαγή του νόμου για το Πόθεν Έσχες και κατάργηση των προνομιακών διατάξεων για τραπεζικά στελέχη αλλά και όχι μόνο.
Οι δύο πολιτικοί άνδρες συζήτησαν ακόμη τόσο για την οικονομία και την ακρίβεια όσο και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον Στέφανο Κασσελάκη να κινείται, κατά πληροφορίες, στην ίδια κατεύθυνση με τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση του απορρήτου με σκοπό να καταθέσουν κρίσιμα πρόσωπα-κλειδιά ενώπιον των δικαστικών αρχών, τουλάχιστον ως μάρτυρες. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι του ενεχείρισε το αντίστοιχο άρθρο του νόμου 3649/2008. Σημειωτέον, η παράγραφος 4 του άρθρου 14 του εν λόγω νόμου έδινε τη δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών, που είχε τότε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ να άρει το απόρρητο για το προσωπικό της υπηρεσίας υπό προϋποθέσεις.
Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο στάθηκε ιδιαιτέρως, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν τα θέματα της δημόσιας διοίκησης και του ΑΣΕΠ με αφορμή και το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι οι διορισμοί διοικητών δημοσίων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.
Παράλληλα, Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου του Πόθεν Έσχες προκειμένου «να γίνονται πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η πρόταση προβλέπει τη δημοσίευση όλων των στοιχείων των δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται οι όροι χορήγησης και αποπληρωμής, οι παρατάσεις, οι αναχρημστοδοτήσεις κλπ.
Το τέταρτο ζήτημα στο οποίο στάθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν η κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης προνομιακή διάταξης που αφορά στελέχη τραπεζών, δημόσιων οργανισμών, ταμείων, επιτροπών κλπ.
Στο πλαίσιο των θεσμικών του συναντήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη συνάντηση να φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» για την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.