Επόμενος σταθμός Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης: Οι γέφυρες με ΠΑΣΟΚ για κοινές μάχες
H συνάντηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη εχθές στη Βουλή δεν ήταν απλά μία εθιμοτυπική συνάντηση. Πέρα από το γεγονός ότι διήρκησε για μία ώρα περίπου, ο Στέφανος Κασσελάκης προσήλθε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή με μία διακριτική αντιπολιτευτική και συνάμα αιχμηρή πολιτική ατζέντα. Υποκλοπές, ΑΣΕΠ, Πόθεν Έσχες, ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών ήταν τα τέσσερα ζητήματα που έβαλε κατά προτεραιότητα στο τραπέζι της συζήτησης πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Παρόλο που συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η Πορεία της ελληνικής οικονομίας στην οποία ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, πηγές από το περιβάλλον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν πως ο Στέφανος Κασσελάκης επικεντρώθηκε κυρίως σε αυτά τα τέσσερα θέματα και μάλιστα τόνιζαν πως η συγκεκριμένη ατζέντα έρχεται ως συνέχεια των δραστηριοτήτων και της παρουσίας του Στέφανου Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες. Άρειος Πάγος, συνάντηση με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ, ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θεσμικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο που έκαναν κάποιοι εκ των παροικούντων την κομματική Ιερουσαλήμ πως η πολιτική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη και οι πρωτοβουλίες που πήρε από τη στιγμή που προσγειώθηκε στην Ελλάδα κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Επόμενος σταθμός στο επίπεδο των θεσμικών συναντήσεων θα είναι το Τετ-Α-Τετ με Ανδρουλάκη. Κατά πληροφορίες, η συνάντηση των δύο φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» για την ερχόμενη Δευτέρα.
Μπορεί οι δύο τους να αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μετά τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, η συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ αποκτά αναβαθμισμένο ενδιαφέρον.
Κι’ αυτό γιατί έχουν προηγηθεί αφενός, γέφυρες μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη για το ζήτημα των υποκλοπών αφετέρου, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει αποκλείσει κοινές «μετωπικές» πρωτοβουλίες με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη εντός και εκτός Βουλής, όπου αυτό είναι εφικτό.
Σημειωτέον, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αρκετές κοινές θέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και για το ζήτημα της ακρίβειας, που αποτελεί βάσει μετρήσεων τον νούμερο ένα κίνδυνο για την κυβερνητική παράταξη.
Το αν θα υπάρξει κοινό «έδαφος» ανάμεσα στις δύο πλευρές σε επιμέρους ζητήματα με σκοπό την άσκηση ουσιαστικής αντιπολιτευτικής πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου μένει να φανεί έχοντας πάντα ως δεδομένη τη διακριτή και αυτόνομη παρουσία των δύο κομμάτων. Πάντως, προς το παρόν, στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει «γρατζουνιές».