Μακρή στο Action 24 για κινητά στα σχολεία: Έγινε ανταγωνιστής του δασκάλου - Υπάρχουν τα «όπλα»
Για όλες τις νέες αλλαγές σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Παιδείας.
Συνέντευξη για τη νέα σχολική χρονιά παραχώρησε στην εκπομπή «Action Τώρα» στο Action 24 η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σχετικά με τις αλλαγές που αναμένονται να εφαρμοστούν από τους εκπαιδευτικούς.
Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μακρή στάθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντική εγκύκλιο που έλαβαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναφορικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους μαθητές κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο σχολείο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή στο ερώτημα του πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει χρήση κινητού από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος «Το ζήτησαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και πάρα πολλοί γονείς. Δηλαδή να υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί και συνέπειες όταν δεν τηρούνται οι κανόνες. Ο κόσμος γνωρίζει τι προβλέπεται τώρα, υπάρχουν τα εργαλεία ώστε τα παιδιά να κατέχουν, όχι εμφανώς, αλλά όχι και να χρησιμοποιούν το κινητό μέσα στην τάξη. Η χρήση, με τον τρόπο που γίνεται, έχει και διαβάθμιση στις συνέπειες. Τα παιδιά γνωρίζουν ότι υπάρχουν συνέπειες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τα «όπλα». Είναι μια αναγκαιότητα και δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία» ανέφερε στην τοποθέτηση της ενώ συμπλήρωσε «Το κινητό έγινε ανταγωνιστής του δασκάλου γιατί αποσπά την προσοχή του παιδιού, τον διευκολύνει να δίνει απαντήσεις χωρίς να κάνει την διεργασία που απαιτείται και προκαλεί προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών».
Ωστόσο, όπως ανέφεραν τηλεθεατές της εκπομπής οι εγκύκλιοι δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σχολεία στην Ελληνική περιφέρεια με την κ. Μακρή να καθησυχάζει «Έως το βράδυ θα φτάσει και θα μπορέσουν να τη διαβάσουν».
Ερωτηθείσα σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τα κενά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι « Έχουν γίνει 10.000 μόνιμοι διορισμοί ενώ παράλληλα υπάρχουν 15.000 αναπληρωτές για να καλύψουν τα λειτουργικά κενά σε περίπτωση ασθένειας. Το πρόβλημα της στέγης θα μπορούσε να λυθεί με συνεργασία με τους τοπικούς δήμους. Ο δήμος Μυκόνου, για παράδειγμα, έχει δικές του εγκαταστάσεις όπου μπορούν να διαμείνουν οι δάσκαλοι. Αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς, είναι σε βάρος των εκπαιδευτικών. Γι αυτό τον λόγο κάνουμε τους μόνιμους διορισμούς ώστε να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα» κατέληξε.