Η viral σοκολάτα του Ντουμπάι που κάνει θραύση στο TikTok - Η «μυστική» συνταγή
Αν είσαι ενεργός χρήστης του Tik Tok δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πέσει πάνω σε βίντεο με την περίφημη σοκολάτα του Ντουμπάι και τις πολλές συνταγές που κυκλοφορούν γι’ αυτή στο συγκεκριμένο μέσο.
Πρόκειται για ένα νέο food trend το οποίο αποκαλείται «Dubai chocolate bar» και όλο και περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να την φτιάξουν στο σπίτι δημιουργώντας βίντεο με εκατομμύρια προβολές.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συνταγή μίας παχιάς μπάρας σοκολάτας με βελούδινη γέμιση κρέμας φιστικιού και τραγανών, σπασμένων φύλλων καταϊφιού. Αποτελεί έμπνευση από τη σοκολάτα της εταιρείας Fix Dessert Chocolatier η οποία βρίσκεται στο Ντουμπάι.
Γιατί όμως έχει γίνει τόσο δημοφιλής; Ο λόγος είναι ότι δεν είναι εύκολα διαθέσιμη στους περισσότερους καταναλωτές μιας και κάποιος μπορεί να την παραγγείλει μόνο στο Ντουμπάι.
Αυτή λοιπόν η σοκολάτα των 18 δολαρίων κάνει θραύση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο καθώς οι TikTokers έχουν φτιάξει συνταγές με δικές τους εκδοχές στο σπίτι, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και τις ονόμασαν «Can’t Get Khanafed Of It».
Στην πραγματικότητα φρυγανίζουν συσκευασμένα φύλλα κανταΐφι στο τηγάνι και τα συνδυάζουν με κρέμα φιστικιού και ταχίνι, ενώ έχουν λιώσει λευκή και μαύρη σοκολάτα.
Η συνταγή για τη διάσημη σοκολάτα του Ντουμπάι
Όπως φαίνεται στο βίντεο θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- Έτοιμο ωμό κανταΐφι
- Βούτυρο
- Δύο μπάρες ποιοτικής σοκολάτας γάλακτος, ή όποιου τύπου προτιμάτε
- Περίπου δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο φιστικιού Αιγίνης
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Πρώτα λιώνουμε τις σοκολάτες. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι ή λίγο περισσότερο από τη λευκή ή τη ruby σοκολάτα (ή όποια σοκολάτα επιλέξουμε ως δεύτερη στη συνταγή μας). Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τη λιωμένη βασική σοκολάτα μας (εμείς θα προτείναμε μαύρη χωρίς ζάχαρη γιατί έχει ήδη πολλές θερμίδες όλο αυτό).
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και συνεχίζουμε με το κανταίφι. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα και τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε το βούτυρο φιστικιού Αιγίνης (αν θέλουμε να το φτιάξουμε μόνοι μας, πρέπει να το έχουμε ετοιμάσει ιδανικά πριν ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία).
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο φιστικιού Αιγίνης με το φύλλο κανταιφιού και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί ή στη φόρμα. Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να δέσει.
Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε!