Η πρώτη αγγελία ομόφυλου γάμου δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα
Λίγες ώρες μετά την ιστορική ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα εθνικής εμβέλειας η πρώτη αγγελία γάμου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου από 176 βουλευτές στη Βουλή, η αγγελία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
Όπως αναφέρεται, η τελετή για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριηλίδη, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.
Η αγγελία για τον γάμο
Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής.
Ανακοίνωση Δήμου Νέας Σμύρνης
Είναι πιθανό ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα να τελεστεί στη Νέα Σμύρνη, καθώς ήδη υπήρξε μια σχετική δημοσίευση αγγελίας. Γι' αυτό και ο Δήμος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα αναμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου που ψηφίστηκε χτες αλλά και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις πάνω στα διαδικαστικά, ώστε να «υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών» για τον γάμο τους.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».
Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ
Είδηση πρώτου μεγέθους έγινε στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφιση του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία της Βουλής έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού «η Ελλάδα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian.
«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη. Άλλοι 76 απέρριψαν τη μεταρρύθμιση, ενώ δύο απείχαν από την ψηφοφορία και 46 δεν ήταν παρόντες», είναι το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας.