Η αντικατάσταση του κρέατος με φυτικές φυτικές τροφές απομακρύνει τον κίνδυνο θανάτου
Η φυτική διατροφή σώζει ζωές σύμφωνα πάντα με την επιστήμη.
Η αντικατάσταση τροφίμων ζωικής προέλευσης, όπως το επεξεργασμένο κρέας, το κόκκινο κρέας και τα αυγά, με φυτικά τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούς, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου και προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.
Αυτό καταλήγει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «BMC Medicine». Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ευρήματα από 37 δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων 24 προοπτικών μελετών κοόρτης.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα με 28-50 γραμμάρια ξηρών καρπών μείωσε τη συνολική επίπτωση καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 27%. Η αντικατάσταση επεξεργασμένου κρέατος με 50 γραμμάρια οσπρίων ημερησίως συνδέθηκε με μείωση 23% στον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ η αντικατάσταση ενός αυγού την ημέρα με 25-28 γραμμάρια ξηρών καρπών μείωσε τον κίνδυνο κατά 17%. Ωστόσο, δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι η αντικατάσταση πουλερικών, ψαριών ή θαλασσινών με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.
Διαβάστε παρακάτω για τα οφέλη της αντικατάστασης των ζωικών τροφίμων με φυτικά.