Απλές συμβουλές για ασφαλές και υγιεινό ψήσιμο στο κάρβουνο - Μένουμε μακριά από καρκινογόνες ουσίες
Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια αγαπημένη συνήθεια, ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα.
Μεταξύ άλλων, είναι κρίσιμο ο ψήστης, που συνήθως αποτελεί και την ψυχή της παρέας, να αποφεύγει την υπερβολική θέρμανση των τροφίμων, να ελέγχει τη θερμοκρασία τακτικά, να καθαρίζει τη σχάρα από υπολείμματα προηγούμενων ψησιμάτων και να περιορίζει τη χρήση λιπαρών και σαλτσών. Με αυτά τα βήματα μπορούμε να απολαύσουμε τόσο το ψήσιμο όσο και το φαγητό χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα του κρέατος παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας, γι' αυτό θα πρέπει να προτιμάμε κρέατα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο στα κάρβουνα:
1. Χρησιμοποιούμε κάρβουνα καλής ποιότητας: Προτιμούμε φυσικό κάρβουνο και αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα ή όσα περιέχουν χημικά πρόσθετα.
Διάβασε τις υπόλοιπες συμβουλές ψησίματος για περισσότερη γεύση και καλύτερη υγεία.