Γιατί το σύκο είναι διατροφικός «δυναμίτης»
Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το σύκο. Τι πρέπει να ξέρεις
Το πιο γλυκό φρούτο του καλοκαιριού είναι με διαφορά το πιο θρεπτικό. Δεν έχει λιπαρά, είναι φουλ στην ενέργεια, περίεχει κάλιο σε υψηλή περιεκτικότητα, διαθέτει και ασβέστιο.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο μπορεί να εξουδετερώνει την έκκριση ασβεστίου που προκαλείται από τις υψηλές ποσότητες αλατιού. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στα οστά και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Ασβέστιο
Από άλλα παρόμοια φρούτα, τα σύκα έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση μετάλλων, και τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου μετά τα πορτοκάλια. Μισή κούπα σύκα ισοδυναμεί με τόσο ασβέστιο όσο περιέχεται σε μισή κούπα γάλα. Ο Οργανισμός Άγριας Ζωής της Νέας Υόρκης, πρόσφατα διαπίστωσε ότι το υψηλό ποσοστό ασβεστίου που υπάρχει στα άγρια σύκα, τα κατατάσσει σε φρούτα-κλειδιά, πολύ καίρια για την επιβίωση άλλων φυτών και ζώων.
Διάβασε αναλυτικά τα οφέλη του σύκου στο άρθρο του news4health.gr