Δες πώς θα καθαρίσεις ένα κατακαμένο τηγάνι - Με αυτό το κόλπο θα αστράφτει σαν καινούργιο
Και όλα αυτά με ορισμένα προϊόντα που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και χωρίς να δώσετε μια περιουσία!
Είμαι άνθρωπος που έχει πετάξει τηγάνι, καθώς έκρινα πως θα χρειαζόμουν ώρες για να το καθαρίσω σωστά. Αν ήξερα όμως το κόλπο που βρήκα πρόσφατα, το τηγάνι θα ήταν ακόμα στην παρέα μας.
Συμβαίνει και στους καλύτερους. Ίσως την ώρα που τηγανίζατε, να χτύπησε το τηλέφωνο ή να ξεχαστήκατε και κάηκε το τηγάνι! Τώρα λοιπόν αρχίζει ο εφιάλτης της κάθε νοικοκυράς!
Το να αντιμετωπίσετε αυτά τα ενοχλητικά μαύρα σημάδια είναι κάτι που θα προτιμούσατε ασφαλώς να μην το κάνετε. Τα κακά νέα είναι ότι πρέπει, τα καλά είναι ότι υπάρχουν κόλπα καθαρισμού που θα το κάνουν να μοιάζει σαν καινούργιο χωρίς πολύ κόπο. Και όλα αυτά με ορισμένα προϊόντα που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και χωρίς να δώσετε μια περιουσία.
Αρχικά αναποδογυρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι στην επιφάνειά του, προσθέτουμε μαγειρική σόδα και λίγο σαπούνι για τα πιάτα. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την προβληματική επιφάνεια και στη συνέχεια απλώνουμε φύλλα από χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω λευκό ξύδι. Αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρούμε το χαρτί και… ασχολούμαστε με κάτι άλλο.
Γιατί λειτουργεί αυτό το κόλπο; Η μαγειρική σόδα είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό που διαλύει το λίπος και απομακρύνει τη βρωμιά χωρίς να καταστρέφει την επιφάνεια των σκευών. Επιπλέον, είναι φθηνή και ασφαλής για την κουζίνα, οπότε δεν θα χρειαστείτε σκληρά χημικά καθαριστικά. Η μαγειρική σόδα μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε με φυσικό τρόπο πολλά σημεία του σπιτιού.