Αποξηραμένο γιαούρτι: H Gen Z παραληρεί με το νέο trend του Tik Tok - Εσείς θα το δοκιμάσετε;
Απλά παίρνετε λίγο γιαούρτι, το τυλίγετε σε μια χαρτοπετσέτα και βάζετε κάτι βαρύ πάνω του για να «βοηθήσει να αφαιρεθεί η υγρασία».
Δεν σταματά να μας εκπλήσσει το Tik Tok και τα νέα trends που εμφανίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το νέο food trend που έχει κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες τη δημοφιλή πλατφόρμα και για το οποίο η Gen Z παραληρεί, έχει να κάνει με το «αποξηραμένο γιαούρτι».
Αυτή η τελευταία εμμονή πάντως δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και εξαιρετικά υγιεινή.
Η Gen Z έχει ξετρελαθεί με το αποξηραμένο γιαούρτι, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις αφιερωμένες στην παρασκευή του, αλλά και στη δοκιμή του, να «βομβαρδίζουν» το Tik Tok.
Η νέα μόδα φαίνεται αρκετά εύκολη στη δημιουργία. Απλά παίρνετε λίγο γιαούρτι, το τυλίγετε σε μια χαρτοπετσέτα και βάζετε κάτι βαρύ πάνω του για να «βοηθήσει να αφαιρεθεί η υγρασία», αναφέρει το Takeout.
Στη συνέχεια, το αφήνετε στο ψυγείο σας για 48 ώρες. Κι αυτό είναι. Έχετε δημιουργήσει το αγαπημένο σνακ.
Μόλις είναι έτοιμο, το γιαούρτι αποκτά μια σύσταση σαν άργιλος, ενώ διατηρεί τη νόστιμη γεύση και τη θρεπτική του αξία.
Χαμός στο Tik Tok με το νέο trend
Μια influencer, η Michelle Brown, κατέγραψε τον εαυτό της να φτιάχνει το σνακ στο TikTok και έγινε viral, με τα βίντεό της να έχουν περισσότερα από 21 εκατομμύρια προβολές.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το δικό της γιαούρτι δεν έβγαινε «τόσο στεγνό, όσο θα ήθελε», παρά το γεγονός ότι το άφησε στο ψυγείο για τρεις ημέρες.
Η ίδια θεώρησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησε γιαούρτια με γεύση και όχι απλά, προσθέτοντας ότι τα φρούτα προσθέτουν περισσότερη «υγρασία».
Η influencer περιέγραψε την υφή σαν «τυρί κρέμα» ή «παγωμένο» και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρη ότι της άρεσε.
«Ουάου, αυτό είναι παχύ, δεν ξέρω αν μου αρέσει», είπε αφού το δοκίμασε. «Κολλάει σε κάθε σημείο του στόματός σου. Η γεύση δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό με μερικά φρούτα και granola πάνω του. Είναι σαν να τρως κάτι παχύρρευστο... σχεδόν σαν παγωμένο».
Μια άλλη influencer του TikTok, η Kelita Rosita, έφτιαξε τη δική της εκδοχή αποξηραμένου γιαουρτιού και έδειξε περισσότερο ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα. Εξήγησε στο βίντεο ότι δεν είναι λάτρης του γιαουρτιού, οπότε χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα βερίκοκο (για να γίνει αρωματικό).
«Είμαι εντυπωσιασμένη», ανέφερε.
Σύμφωνα με το Takeout, η ιδέα προέρχεται από ένα δημοφιλές έδεσμα στη Μέση Ανατολή, γνωστό ως labneh, το οποίο είναι μια «αλοιφή που γίνεται με το στράγγισμα του γιαουρτιού για την απομάκρυνση της περίσσειας υγρών». Συνήθως σερβίρεται ως ντιπ και «γαρνίρεται με βότανα, μπαχαρικά ή ξηρούς καρπούς».