Ύποπτο για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 το κόκκινο κρέας - Προσοχή στην κατανάλωσή του
Είστε λάτρεις του κόκκινου κρέατος; Προσέξτε στην ποσότητα που καταναλώνετε λένε οι ειδικοί.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσους αγαπούν το κόκκινο κρέας, καθώς η συχνή κατανάλωσή του συνδέεται, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ειδικότερα, επεξεργασμένα προϊόντα όπως το μπέικον και τα χοτ ντογκ θεωρούνται επιβαρυντικά.
Οι ερευνητές, μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 200.000 ατόμων που συμμετείχαν σε μακροχρόνιες έρευνες υγείας, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερη από μία μερίδα κόκκινου κρέατος καθημερινά, αντιμετώπιζαν περίπου 50% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με τον Δρ. Walter Willett από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition.
Διαβάστε περισσότερο για τους κινδύνους από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.