Ξεχάστε το βραστό μπρόκολο: Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να το μαγειρέψετε και να είναι νόστιμο
Με το βράσιμο καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού.

Αν βράζετε ακόμα το μπρόκολο σας, σταματήστε τώρα! Το πιθανότερο είναι ότι καταστρέφετε τα θρεπτικά του συστατικά και τη γεύση του.
Το βράσιμο των πράσινων λαχανικών, όπως το μπρόκολο, ενισχύει τις ενώσεις του θείου, καταλήγοντας σε ένα άνοστο, μουσκεμένο αποτέλεσμα – μακριά από αυτό που ονομάζουμε «απόλαυση στο πιάτο».
Τι προτείνει η διάσημη σεφ Jamie Vespa
Το σοτάρισμα! Και εξηγεί γιατί:
«Σε αντίθεση με το βράσιμο, που μπορεί να προκαλέσει την απώλεια πολύτιμων συστατικών όπως η βιταμίνη C, το σοτάρισμα βοηθά τα λαχανικά να διατηρήσουν τα πιο ευαίσθητα θρεπτικά τους στοιχεία.»
Το τέλειο σοταρισμένο μπρόκολο δεν είναι μυστήριο – είναι έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά, δεν στεγνώνει, παραμένει τρυφερό και απογειώνει τη γεύση του!
Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο μπρόκολο
- Κόψτε την κεφαλή του μπρόκολου σε ίσα μικρά μπουκετάκια.
- Προαιρετικά: Χρησιμοποιήστε και τα κοτσάνια – λίγο πιο σκληρά, αλλά εξίσου νόστιμα.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις ροδίσει το λάδι, προσθέστε το μπρόκολο.
- Σοτάρετέ το για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
- Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να «μαγειρευτεί στον ατμό» για άλλα 6 λεπτά.
- Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 8 λεπτά.
Προσοχή: Αν το αφήσετε παραπάνω, μπορεί να πικρίσει!
Για έξτρα απόλαυση
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε χυμό λεμονιού και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ο χυμός λεμονιού απογειώνει τη φυσική γλυκύτητα του μπρόκολου και το αποτέλεσμα είναι… απλώς εθιστικό.