«Βροχή» οι καταγγελίες για το 424: Eμεινε σχεδόν παράλυτη μετά από απλό ορθοπεδικό χειρουργείο
Ακόμα μία καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για μεγάλη αμέλεια στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Η μία μετά την άλλη σημειώνονται οι καταγγελίες για ιατρικές «αστοχίες» στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μετά τα τέσσερα περιστατικά που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, μια πρώην εργαζόμενη του νοσοκομείου καταγγέλλει τώρα πως ένα απλό ορθοπεδικό χειρουργείο στο χέρι της, την οδήγησε σε απόσυρση από την υπηρεσία λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την επέμβαση.
«Μπήκα για ένα χειρουργείο πριν από 4 χρόνια, τελείωσε το χειρουργείο, βγήκα, για κάποιον λόγο δεν πήγαινε καλά η μετεγχειρητική κατάσταση και κλήθηκα να βρω μια λύση ιδιωτικά για να μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση», είπε στο Mega.
Μάλιστα τόνισε ότι ο γιατρός που την χειρούργησε δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποκαταστήσει το λάθος. «Προσπάθησα να βρω άκρη, δεν μπορούσα, ο ένας το έριχνε στον άλλον. Δεν θα το μάθω ποτέ αν ήταν ιατρικό λάθος», πρόσθεσε η ίδια.
Την ίδια στιγμή η γυναίκα, η οποία εργαζόταν και ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο -πριν υποβληθεί στην επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή- κάνει λόγια για αδιαφορία. Αδιαφορία που όμως της έχει κοστίσει ακριβά, αφού πλέον αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, με την ίδια να εξηγεί ότι πλέον δεν είναι λειτουργική και αυτός ήταν και ο λόγος που αποσύρθηκε από την υπηρεσία.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ήταν αδιαφορία. Μετά από αυτό έχει αλλάξει όλη μου η ζωή. Για λόγους υγείας αποσύρομαι από την υπηρεσία γιατί όλο αυτό μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα λειτουργικά», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα βγάλω άκρη οπότε δεν θα κινηθώ νομικά. Δεν νομίζω ότι θα βγει κάτι, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και θα ταλαιπωρούμαι για όλη μου τη ζωή. Εδώ και 4 χρόνια όλα γίνονται ιδιωτικά», είπε επίσης μεταξύ άλλων.
Υποστελέχωση και «χαμένες» βιοψίες
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την καταγγελία του 55χρονου υπαστυνόμου, που έναν χρόνο μετά από επέμβαση, ενημερώθηκε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο και συνεχίστηκε με τον θάνατο του 27χρονου φαντάρου μετά από επέμβαση ρουτίνας, αλλά και την καταγγελία για γυναίκα που μετά από επέμβαση έχασε τη φωνή της.
Η τελευταία καταγγελία που ήρθε στο φως την περασμένη Πέμπτη αφορά έναν απόστρατο συνταγματάρχη, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργείο για αφαίρεση μορφώματος από το πόδι και παρά τις πιέσεις του, όχι μόνο δεν ενημερώθηκε ποτέ για τα αποτελέσματα της βιοψίας, αλλά οκτώ μήνες μετά επανεμφάνισε ογκίδιο στο ίδιο σημείο. Και πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς, ότι πάσχει από σπάνιο και επιθετικό καρκίνο.
Και ενώ οι καταγγελίες ασθενών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τις σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών πληθαίνουν, ένα έγγραφο-«φωτιά» καταδεικνύει ότι η δραματική υποστελέχωση του παθολογοανατομικού Τμήματος έχει οδηγήσει σε δυσεπανόρθωτα προβλήματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, από το 2022 μέχρι σήμερα έχουν επιδοθεί τρεις εκθέσεις γιατρών προς το διευθυντή, με τις οποίες εξέφραζαν κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, η οποία και θα οδηγούσε σε ακούσια ιατρικά λάθη.
«Ο μεγάλος αριθμός εξετάσεων πολύ φοβούμαι ότι μπορεί να καταλήξει σε ακούσιο ιατρικό λάθος. Παρίσταται απολύτως ανέφικτη η προσήκουσα αντιμετώπιση του συνόλου των περιστατικών και δειγμάτων», αναφέρεται σε σχετική έκθεση, στις 12 Οκτωβρίου του 2022.
Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρία πρώην εργαζόμενης του νοσοκομείου η οποία μίλησε αποκλειστικά στο τηλεοπτικά σταθμό, αποκάλυψε ότι «οι περισσότεροι έστελναν τις βιοψίες σε εξωτερικά εργαστήρια λόγω αναμονής».
«Η υποστελέχωση ήταν σοβαρό θέμα, όχι μόνο για το παθολογοανατομικο αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα. Υπήρξαν τεράστιες αναμονές» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί ασθενείς βρήκαν διέξοδο σε ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς έτσι δεν χανόταν πολύτιμος χρόνος και είχαν άμεσα στα χέρια τους τα αποτελέσματα.