Έγγραφο-«βόμβα» για το 424: «Φοβόμαστε για ιατρικά λάθη» - Αποκαλυπτική μαρτυρία για χαμένες βιοψίες
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 - Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει από το 2022 για την υποστελέχωση
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις που αφορούν σε ιατρικές «αστοχίες» στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την καταγγελία του 55χρονου υπαστυνόμου, που έναν χρόνο μετά από επέμβαση, ενημερώθηκε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο και συνεχίστηκε με τον θάνατο του 27χρονου φαντάρου μετά από επέμβαση ρουτίνας, αλλά και την καταγγελία για γυναίκα που μετά από επέμβαση έχασε τη φωνή της. Η τελευταία καταγγελία που ήρθε στο φως την περασμένη Πέμπτη αφορά έναν απόστρατο συνταγματάρχη, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργείο για αφαίρεση μορφώματος από το πόδι και παρά τις πιέσεις του, όχι μόνο δεν ενημερώθηκε ποτέ για τα αποτελέσματα της βιοψίας, αλλά οκτώ μήνες μετά επανεμφάνισε ογκίδιο στο ίδιο σημείο. Και πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς, ότι πάσχει από σπάνιο και επιθετικό καρκίνο.
Και ενώ οι καταγγελίες ασθενών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τις σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών πληθαίνουν, ένα έγγραφο-«φωτιά» καταδεικνύει ότι η δραματική υποστελέχωση του παθολογοανατομικού Τμήματος έχει οδηγήσει σε δυσεπανόρθωτα προβλήματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, από το 2022 μέχρι σήμερα έχουν επιδοθεί τρεις εκθέσεις γιατρών προς το διευθυντή, με τις οποίες εξέφραζαν κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, η οποία και θα οδηγούσε σε ακούσια ιατρικά λάθη.
«Ο μεγάλος αριθμός εξετάσεων πολύ φοβούμαι ότι μπορεί να καταλήξει σε ακούσιο ιατρικό λάθος. Παρίσταται απολύτως ανέφικτη η προσήκουσα αντιμετώπιση του συνόλου των περιστατικών και δειγμάτων», αναφέρεται σε σχετική έκθεση, στις 12 Οκτωβρίου του 2022.
Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρία πρώην εργαζόμενης του νοσοκομείου η οποία μίλησε αποκλειστικά στο τηλεοπτικά σταθμό, αποκάλυψε ότι «οι περισσότεροι έστελναν τις βιοψίες σε εξωτερικά εργαστήρια λόγω αναμονής».
«Η υποστελέχωση ήταν σοβαρό θέμα, όχι μόνο για το παθολογοανατομικο αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα. Υπήρξαν τεράστιες αναμονές» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί ασθενείς βρήκαν διέξοδο σε ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς έτσι δεν χανόταν πολύτιμος χρόνος και είχαν άμεσα στα χέρια τους τα αποτελέσματα.