Βουλή: Στα ύψη η ένταση για την παραίτηση Παπαδημητρίου
Η παραίτηση του αντιπροέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ προκάλεσε σύγκρουση στην Ολομέλεια με τον Κυριάκο Βελόπουλο να επανέρχεται στο ζήτημα της πυρόσφαιρας διατυπώνοντας εκ νέου ερωτήματα.

Η παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου του Οργανισμού Διερεύνησης Δυστυχημάτων Χρήστου Παπαδημητρίου, στον απόηχο του αλαλούμ με το πόρισμα των Τεμπών και την πυρόσφαιρα, ανάβει για τα καλά το φυτίλι της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με την κόντρα να μεταφέρεται, ως είθισται, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Λίγα μόλις λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέβηκε στο βήμα, σχολιάζοντας, «τον φάγατε τον άνθρωπο». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, εάν πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής είχε καταγγείλει ότι τον απειλούσαν, αμέσως θα είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη.
«Τι ήταν επιτέλους αυτό το μανιτάρι των 100 μέτρων; Οφθαλμαπάτη και φαντασίωση της κάμερας ήταν αυτή η έκρηξη;», διερωτήθηκε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «επίτηδες μπερδεύει την κατάσταση και δημιουργεί σύγχυση και ομίχλη» όσον αφορά στα Τέμπη.
Απαντώντας, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, «να σταματήσει τη σεναριολογία και τη συνωμοσιολογία, αφήνοντας τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», ζητώντας μετ’ επιτάσεως να μπει τέλος στα λογής λογής σενάρια.
«Η αντεπίθεση, όχι της αλήθειας που μας έλεγε ο πρωθυπουργός, αλλά η αντεπίθεση των φερεφώνων με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης θα ήταν για γέλια εάν δεν είχαμε 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους», ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας προσωπικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον «απολύτως ανεπαρκή κρατικό αξιωματούχο», όπως ανέφερε.
«Δεν είδαμε την αντεπίθεση της αλήθειας του κυρίου Μητσοτάκη, είδαμε την αντεπίθεση της Ομάδας Αλήθειας που πήγε κουβά! Ποιος πίεσε τον κύριο Παπαδημήτριου να παραιτηθεί;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενώ άφησε αιχμές και για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που «είναι πανέτοιμη να ασκήσει διώξεις», όπως είπε, καλώντας την «να εξηγήσει τη στάση της».
Μετατρέψατε την τραγωδία σε κωμωδία, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση «λειτουργεί ως κοινή εγκληματική οργάνωση, ως σπείρα».