Ποιος γνώριζε για τις δηλώσεις Παπαδημητρίου; - «Τέλος στο μπάχαλο»

Για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ και την Χρήστο Παπαδημητρίου δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Τα είδατε και τα διαβάσατε. Άλλωστε δεν κάνουν όλοι για όλα.
Πάμε παρακάτω. Άκουσα τον αναπληρωτή υπουργό - αρμόδιο για τις Μεταφορές στον Χατζηνικολάου και πραγματικά δεν πίστεψα στα αφτιά μου όταν τον άκουσα να λέει ότι πολλές από τις ανακοινώσεις που έβγαλε ο Παπαδημητρίου ή τις δηλώσεις που έκανε δεν είχαν το «πράσινο φως» του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.
Δηλαδή εξηγώ: Ο Γιώργος Δριτσάκος που είναι ο πρόεδρος του οργανισμού, αρμόδιος για τα αεροπορικά δεν ξέρω εάν γνώριζε με λεπτομέρεια όλα όσα έκανε και έλεγε ο αντιπρόεδρος του, Χρήστος Παπαδημητρίου, αρμόδιος για τον σιδηρόδρομο. Αυτό κατάλαβα εγώ.
«Αυτό το μπάχαλο δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο Κυρανάκης που απ' ότι κατάλαβα δεν θα αφήσει να περάσει «έτσι» όλο αυτό με τα Πανεπιστήμια, την αλληλογραφία, τον Λακαφώση και τους λοιπούς. Και επειδή αλλάζει η διοίκηση του Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων (ERA) το υπουργείο του θα ξεκινήσει μία εντατική συζήτηση προκειμένου να βγει μια άκρη γύρω από το πόρισμα και την αναφορά στα αίτια της πυρόσφαιρας. Δηλαδή τι ζητήθηκε και τι παραδόθηκε γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται να στηρίζεται μόνο στα λόγια.
Κατά τα άλλα, όπως άκουσα να λέει ο Κυρανάκης εντός τριών μηνών θα μπει ένα νέο σύστημα επάνω σε κάθε τρένο το οποίο θα εντοπίζει με ακρίβεια εκατοστών το που βρίσκεται το κάθε τρένο. Και το σήμα θα στέλνεται σε ένα κέντρο που θα υπάρχει στον ΟΣΕ και το οποίο θα ασχολείται μόνο με αυτή τη δουλειά.
Δηλαδή να βλέπει που είναι η κάθε αμαξοστοιχία. Γιατί καλά είναι τα πορίσματα αλλά εδώ υπάρχει ένα βασικό γεγονός που στη δημόσια συζήτηση υποχώρησε ως πραγματικότητα: Δυο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Σε μία χώρα που το σιδηροδρομικό της δίκτυο δεν είναι σαν της Ιαπωνίας. Και αυτό δυστυχώς κάποιοι το έχουμε ξεχάσει.