Βόλτα μόνο με την Ζωή και τον Διαμαντή

Δεν έχω χάσει λεπτό από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Έχω δει τα πάντα και όλους.
Θεωρώ ότι η οξυδέρκειά μου δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αλλά όπως είπε και ο Χήτας (Ελληνική Λύση) πολύ αργά χθες το βράδυ: Και να θες να αγιάσεις δεν σε αφήνουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε μία από τις στιγμές της Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια. Είναι η παρέμβασή της - από τα βουλευτικά έδρανα - στην απάντηση που έδωσε στον Μάκη Βορίδη, εκεί που τον χαρακτήρισε «χουντικό». Βρισκόμαστε στην Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου το απόγευμα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνεται από τη θέση της και ξεκινάει την παρέμβασή της, λέγοντας επί λέξει:
«Στα αλήθεια η καρδιά μου χτυπάει με τον κόσμο που είναι έξω. Πέρασα ανάμεσά στους πολίτες. Ανεβήκαμε με τον Διαμαντή τον Καραναστάση την Μητροπόλεως ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ανθρώπους. Αυτούς από τους οποίους δεν μπορείτε να περάσετε κανείς σας και αυτό δεν είναι απειλή είναι απλώς η αλήθεια. Η καρδιά μου χτυπάει εκεί και στα αλήθεια δεν μου αρέσει καθόλου που βρίσκομαι εδώ με πρόσωπα επίορκα, ελεγχόμενα, διαβλητά».
Αυτή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και όσοι «έζησαν» την περίοδο που η Βουλή είχε την ατυχία να την εκλέξει Πρόεδρο γνωρίζουν και καταλαβαίνουν καθαρά τι εννοώ.
Αλλά αυτό δεν είναι απειλή, όπως διαβεβαίωσε, με τον κενό περιεχομένου στόμφο που τη διακρίνει σε κάθε της ομιλία. Και στρέφοντας το πρόσωπό της προς τα έδρανα όλων των κομμάτων - δεν έδειξε ας πούμε μόνο τους νεοδημοκράτες αν και αυτό δεν θα είχε μεγάλη σημασία - η Ζωή Κωνσταντοπούλου διεκδικεί το «προνόμιο» να μπορεί να κάνει βόλτες στην Αθήνα ανάμεσα στον συγκεντρωμένο κόσμο μόνο η ίδια και ο Διαμαντής ο Καραναστάσης, όπως είπε.
Δίκαιο. Θα πω εγώ. Γιατί «τους τα λέει εκεί μέσα μόνο η Ζωή». Θυμάμαι και κάποιους άλλους που είχαν αυτό το μοναδικό «προνόμιο» να μπαίνουν μέσα στα πλήθη και να ανακατεύονται μαζί τους.
Δεν περίμενα κάτι άλλο από την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. Με ξένισε όμως που δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος από τους υπόλοιπους βουλευτές - όλων των κομμάτων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός της Ολομέλειας να της απαντήσει επί της συγκεκριμένης αποστροφής της. Οπότε και λίγα» τους είπε.
Από εδώ και πέρα, λοιπόν, βόλτες για όλους στην Αθήνα μόνο με την Ζωή και τον Διαμαντή. Όχι τίποτα άλλο. Για να νιώθετε άπαντες ασφαλείς.