Τυφώνας Milton: Μπορεί να δούμε τυφώνες στη Μεσόγειο; – Ο Τσατραφύλλιας λύνει 5 βασικές απορίες μας
Ο μετεωρολόγος δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με τους τυφώνες και λύνει ουσιαστικά απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν στον κόσμο, βλέποντας τις καταστροφικές συνέπειες του Milton στις ΗΠΑ.
Δολοφονικοί ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι ταχύτητες των ανέμων που έφτασαν τα 260 χιλιόμετρα γκρέμισαν δέντρα, κολώνες ρεύματος και «ξήλωσαν» σκεπές σπιτιών, γηπέδων και καταστημάτων. Τουλάχιστον 125 σπίτια ισοπεδώθηκαν και τρία εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Τα νερά της πλημμύρας έφτασαν και τα τρία μέτρα σε κάποιες περιοχές.
Από τα ξημερώματα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 4 ανθρώπων και θα υπάρξουν κι άλλα θύματα σύμφωνα με τις αρχές. Κι αυτό, ενώ ο τυφώνας έχασε την αρχική του ισχύ και αποδυναμώθηκε από κατηγορία 5 σε κατηγορία 1 τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο τυφώνας πλέον θεωρείται κυκλώνας και όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές «τα δύσκολα πέρασαν».
Αυτή η βιβλική καταστροφή που αποτέλεσε και αποτελεί το πρώτο θέμα της παγκόσμιας επικαιρότητας προκάλεσε φόβο, τεράστια ανησυχία και δημιούργησε στους πολίτες πολλά ερωτήματα.
Με αφορμή λοιπόν αυτό το ισχυρό φαινόμενο ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με τους τυφώνες και λύνει ουσιαστικά απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν στον κόσμο, βλέποντας τις καταστροφικές συνέπειες του Milton στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος, απαντά σε πέντε ερωτήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αλλά και με το εάν υπάρχουν πιθανότητες ένα αντίστοιχο φαινόμενο να εκδηλωθεί και στη Μεσόγειο, πλήττοντας και τη χώρα μας.
Απαντήσεις σε 5 απορίες για τον Milton
Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου:
«Με αφορμή τον «Milton»…
– Μπορεί στη Μεσόγειο να δημιουργηθούν τυφώνες; Όχι.
– Τα 5 μέτρα νερού στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα αναφερόταν σε βροχόπτωση; Όχι. Σε μεταφορά της θάλασσας εξαιτίας των ανέμων.
– Τελικά ήταν τόσο ισχυρός όσο έδειχνε η πρόβλεψη; Όχι. Στις δυτικές όχθες της Φλόριντα υποβαθμίστηκε 1 κατηγορία. (Κατηγορία 2).
– Η κλιματική κρίση επηρέασε το φαινόμενο; Ναι. Ο πιο ζεστός κόλπος του Μεξικού εξαιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τροφοδότησε με περισσότερους υδρατμούς το σύστημα και το δυνάμωσε.
– Ο κυκλώνας και ο τυφώνας είναι το ίδιο; Ναι. Η ονομασία έχει να κάνει με την περιοχή που εκδηλώνονται».