Το πορτοκάλι και τα πολλαπλά οφέλη του για τον οργανισμό - Η υψηλή διατροφική του αξία!
Το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα είναι «ασπίδα» για πολλές παθήσεις.
Ο χειμώνας επανήλθε για τα καλά και τα πορτοκάλια , ένα από τα πιο γνωστά και επωφελή για τον οργανισμό μας εποχικά φρούτα, είναι ίσως η καλύτερη διατροφική συνήθεια που πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας.
Είναι γνωστό ότι τα πορτοκάλια βοηθούν το σώμα μας να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που επουλώνει τις πληγές και σας χαρίζει πιο λείο δέρμα. Επιπλέον, διευκολύνουν τη διαδικασία απορρόφησης του σιδήρου για την καταπολέμηση της αναιμίας.
Η βιταμίνη C ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενάντια στα μικρόβια και τις ιώσεις, και επιβραδύνει την πρόοδο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD), μια κύρια αιτία απώλειας όρασης.
Εκτός από τη βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, τα πορτοκάλια παρέχουν μικρότερες ποσότητες άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, κάλιο και θειαμίνη (βιταμίνη Β1).
Τα πορτοκάλια είναι παράλληλα, μια καλή πηγή φυτικών ινών και μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και φυλλικού οξέος, μεταξύ πολλών άλλων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών.
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη του πορτοκαλιού στην υγεία.