Παντοπωλείο της Καλύμνου πουλάει αλίπαστα στη μακρινή Αλάσκα
Η κα Μαριάννα Πουλά είναι η ιδιοκτήτρια ενός εναλλακτικού παντοπωλείου στο νησί της Καλύμνου που πουλάει τρόφιμα στην... Αλάσκα μέσω διαδικτύου.
Η κα Πουλά μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» για το πως την ανακάλυψαν από τη μακρινή Αλάσκα!
Όπως είπε η η ιδιοκτήτρια αυτό που φαίνεται πως «λιγουρεύτηκαν» εκεί, είναι τα αλίπαστα.
«Έχουμε εδώ στην Κάλυμνο ένα συνεταιρισμό γυναικών που μεταποιεί την καθημερινή φρέσκια, ψαριά και τη συσκευάζει σε μικρά βάζα. Εκτός από αυτά ο κόσμος προτιμά το μέλι αλλά και τα βότανα του νησιού», τόνισε η κα Πουλά.
Τα προϊόντα της Καλύμνου
Η Κάλυμνος είναι ευρέως γνωστή για τα σφουγγάρια της, άλλωστε την αποκαλούν «το νησί των σφουγγαράδων».
Εκτός όμως από τα παραδοσιακά σφουγγάρια οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν διάφορα προϊόντα συνυφασμένα με την πολιτιστική ιστορία και τη γαστρονομία του νησιού.
Ανάμεσα σε αυτά είναι το θυμαρίσιο μέλι, τα περίφημα μανταρίνια της κοιλάδας του Βαθύ και όλα τα εσπεριδοειδή (φράπες και περγαμόντα), το ντόπιο γλυκό κρασί Ανάμα, οι γνωστές “κρίθινες κουλούρες” και φυσικά τα πεντανόστιμα Καλύμνικα τυριά.
Μια άλλη λιχουδιά που προτιμούν οι επισκέπτες και εξάγονται μάλιστα και στο εξωτερικό είναι τα αλίπαστα. Συνεταιρισμοί στο νησί βρήκαν ένα πολύ γευστικό τρόπο να αξιοποιούν τη φρέσκια ψαριά που δεν προλαβαίνει να φτάσει στην αγορά, δημιουργώντας εκλεκτά προϊόντα μεταποίησης.
Αρκετά δημοφιλή είναι η πάστα με μελάνι χταποδιού, το σπινιάλο φούσκας και το φιλέτο καπνιστού τόνου σε λάδι.