Το πανέξυπνο κόλπο για να μάθουμε αν το αβοκάντο είναι ώριμο χωρίς να ζουλήξουμε τη σάρκα
Πρακτικές συμβουλές για να εξακριβώσουμε αν το λαχταριστό μας αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Το αβοκάντο είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα, αλλά και από τα πιο υγιεινά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και υγιεινά λιπαρά. Ειδικά τα φυτικά λιπαρά είναι ευεργετικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου και την καταπολέμηση των φλεγμονών.
Επιπλέον, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που προστατεύουν τα μάτια από την εκφύλιση που σχετίζεται με την ηλικία.
Δεν θέλει κόπο, θέλει κόλπο
Πώς, όμως, ξέρουμε πότε το αβοκάντο είναι ώριμο για κατανάλωση χωρίς να πιέσουμε το εξωτερικό; Μέχρι τώρα, συνηθίζαμε να το κόβουμε στα δύο και να κάνουμε… ευχές να μην έχει σαπίσει ή να μην είναι άγουρο.
Ειδικοί, όμως, στο ίντερνετ λένε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να τραβήξουμε το κοτσάνι, το ξυλώδες άκρο του φρούτου. Αν δεν βγαίνει εύκολα, δεν έχει ωριμάσει. Αν βγαίνει, τότε παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και την καρφώνουμε στο άκρο που ήταν το κοτσάνι. Αν φτάνει εύκολα μέχρι το κουκούτσι, τότε το αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Αν το φρούτο είναι σκληρό και η οδοντογλυφίδα δεν μπορεί να περάσει, τότε πρέπει να το αφήσουμε να ωριμάσει.
Φυσικά, από την οπή του κοτσανιού μπορούμε να δούμε το χρώμα του αβοκάντο εσωτερικά. Αν είναι καφέ, τότε είναι υπερώριμο. Αν είναι πράσινο, τότε μπορούμε να το φάμε.
Και ένα ακόμα κόλπο
Εδώ υπάρχει και ένα ακόμα έξυπνο κόλπο. Αν το αβοκάντο μας είναι άγουρο, τότε για να ωριμάσει πιο γρήγορα, μπορούμε να το τυλίξουμε σε μία μεμβράνη μαζί με μία μπανάνα. Η μπανάνα θα παράγει αιθυλένιο, που θα προκαλέσει την ωρίμανση του φρούτου.