Taste Atlas: Το φιστίκι Αιγίνης στο Top 1 του κόσμου - Άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες στη δεκάδα
Στην κορυφή κατατάσσει τον φημισμένο ελληνικό ξηρό καρπό ο γνωστός οδηγός γευσιγνωσίας.
Ένα ακόμη προϊόν, σήμα κατατεθέν της ελληνικής γης, κερδίζει τη διεθνή καταξίωση. Συγκεκριμένα, το φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο στον κόσμο ενώ άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες του φημισμένου ξηρού καρπού βρέθηκαν στη δεκάδα.
Για το «χρυσό» φιστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas σημειώνει: «Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φιστίκι παράγεται από την ποικιλία Αιγίνης, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών εδώ ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία».
Συνεχίζοντας, ο γνωστός οδηγός γευσιγνωσίας αναφέρει: «Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η περίοδος συγκομιδής αρχίζει τον Αύγουστο, όταν τα καρύδια συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο».
Σημειώνεται ότι άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες φιστικιών έχουν θέση στη λίστα των Top 10 του Taste Atlas: τα φιστίκια από τα Μέγαρα στην 9η θέση και τα κελυφωτά φιστίκια από τη Φθιώτιδα στην 10η.