Taste Atlas: Αυτά τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά στη λίστα με τα καλύτερα του πλανήτη
Δείτε τη θέση-έκπληξη που έχουν η γραβιέρα Νάξου, η γραβιέρα Κρήτης και το Σαν Μιχάλη.
Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα και πιο νόστιμα σκληρά τυριά του κόσμου, βρίσκονται εννέα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τον νέο κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το παγκόσμιο περιοδικό Taste Atlas.
H ξακουστή ιταλική παρμεζάνα φιγουράρει στην 1η θέση της λίστας, ενώ η Γραβιέρα Νάξου κατοχυρώνει την δεύτερη θέση.
Αμέσως μετά, στην τρίτη θέση βρίσκεται η γραβιέρα Κρήτης. Ακολουθεί στην 7η θέση η κεφαλογραβιέρα, στην 8η το Σαν Μιχάλη, το υπέροχο τυρί της Σύρου, στην 9η η γραβιέρα Αγράφων, στην 13η το κεφαλοτύρι, στην 14η το μετσοβόνε, στην 17η το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Στην 43η θέση βρίσκεται το Μελίχλωρο από τη Λήμνο ενώ στην 64η βρίσκεται το ξινότυρο Μυκόνου.