Τα διατροφικά οφέλη των σπόρων τσία - Τι έδειξε η αλληλούχηση του γονιδιώματος
Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον κατέγραψαν την αλληλουχία του γονιδιώματος των σπόρων τσία, παρέχοντας έτσι ένα σχέδιο για μελλοντικές έρευνες που θα αξιοποιήσουν τα διατροφικά οφέλη αυτού του φυτού για την ανθρώπινη υγεία.
Οι σπόροι τσίας έχουν προσελκύσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια λόγω των διατροφικών τους πλεονεκτημάτων. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες. Παρ' όλα αυτά, η καλλιέργεια τους δεν έχει μελετηθεί σε βαθμό ανάλογο με αυτόν του ρυζιού, του σιταριού και του καλαμποκιού.
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη των σπόρων τσία.