Τα απόλυτα ταρτάκια με καραμελωμένο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί
Αυτή η συνταγή για ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες, και πεντανόστιμες που έχετε δοκιμάσει.
Ο γλυκός και αλμυρός συνδυασμός δημιουργεί μια φινετσάτη αίσθηση στον ουρανίσκο και είναι βέβαιο ότι θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας γιατί εκτός από νόστιμο είναι και όμορφο οπτικά.
Τα ταρτάκια μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα, κάτι που είναι τέλειο όταν θέλετε να τα προετοιμάσετε έναν μπουφέ και εάν αφαιρέσετε το τυρί μπορεί να γίνει μια υπέροχη νηστίσιμη λιχουδιά.
Είναι από τις συνταγές που εάν τη φτιάξετε μια φορά θα την αναπαράγετε πάρα πάρα πολλές... Πάμε να δούμε τα υλικά...
Για 20-25 μερίδες
Υλικά
- 1 κουτί σφολιατάκια
- 4 κόκκινα κρεμμύδια
- 1 κατσικίσια φέτα ή ανθότυρο
- Μαυροδάφνη
- Καστανή ζάχαρη ή μέλι
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα (προαιρετικό)
- Βότανα: Αν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα ξερά μυρωδικά από πάνω, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη…
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο και 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό. Όταν αρχίσουν να χρυσίζουν, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. καλό είναι, προκειμένου να μη βγάλουν πολλά υγρά καλό είναι μοιράσετε τις ποσότητες σε δυο φάσεις. Αλατοπιπερώνουμε τόσο ώστε να σπάσει η γλύκα της μαυροδάφνης με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να καραμελώσουν άλλα δέκα λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και τα κρεμμύδια έχουν πιει τα υγρά τους αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν.
Για τη ζύμη
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απάνω τοποθετούμε ένα ένα τα στρογγυλά ζυμαράκια. Με ένα κουπάτ ή ένα μικρό ποτηράκι πιέζετε ελαφρά το ζυμάρι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας κυκλικό περίγραμμα χωρίς όμως να το κόψετε. Αυτό θα επιτρέψει στο ζυμάρι να φουσκώσει στις άκρες και να δημιουργήσει ένα μικρό τοιχίο για τη γέμιση.
Στη συνέχεια τρυπήστε το κέντρο με ένα πιρούνι, διαφορετικά, καθώς διογκώνεται, η ζύμη θα σπρώξει τη γέμιση σας έξω από τα ταρτάκια. Προαιρετικά μπορείτε να ανακατέψτε τον κρόκο αυγού και το γάλα και να περάσετε τις άκρες της ζύμης.
Τοποθετήστε μια μερίδα με ένα κουτάλι καραμελωμένα κρεμμύδια στο κέντρο των δισκίων.
Ψήστε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Η άκρη πρέπει να ροδίσει όμορφα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο τρίψτε από πάνω φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο και αποξηραμένα βότανα.
Καλή όρεξη!