ΣΥΡΙΖΑ: «Με Κασσελάκη τέλος οι αργομισθίες στο κόμμα» - Σήμα για σαρωτικές αλλαγές η απόλυση Τσίπρα
Η απόλυση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αναταραχή και... ανησυχία σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Οι πρώτες «καμπάνες» για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης ήχησαν στη Βουλή καθώς μετά το Θανάση Θεοχαρόπουλο, σειρά πήρε ο Γιώργος Τσίπρας.
«Με τον Κασσελάκη αργομισθίες τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγαν από την Κουμουνδούρου, θέλοντας να περάσουν ξεκάθαρα το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως όλα πρόκειται να αλλάξουν στο κόμμα, τόσο στη δομή και τη λειτουργία του όσο και στην ανθρωπογεωγραφία του.
Η είδηση της διακοπής της σύμβασης εργασίας του Γιώργου Τσίπρα έπεσε σαν βόμβα και προκάλεσε «βεντέτα» ανάμεσα στον πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο ευρωβουλευτή και την Κουμουνδούρου.
Ο ίδιος χτύπησε χθες τρεις φορές. Αρχικά με διαρροή του πως δέκα λεπτά αφότου έδωσε συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο στην οποία τάχθηκε υπέρ της ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκε ότι λύεται η σύμβαση εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα «κάρφωσε» τον Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας μια παλιά δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση» είπε χαρακτηριστικά και άρχισαν τα όργανα.
«Αχαριστία...»
Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη μιλούσαν για αχαριστία από την πλευρά του καθώς σημείωναν πως ενώ ο Γιώργος Τσίπρας παραιτήθηκε πριν από τρεις μήνες από Διευθυντής της ΚΟ και κατέβηκε για ευρωβουλευτής, είχε ζητήσει να μην σταματήσει να πληρώνεται μέχρι τις ευρωεκλογές όπως κι έγινε.
Δέκα μέρες μετά τις ευρωεκλογές έπρεπε να σταματήσει η σύμβαση του «για να πληρωθεί επιτέλους ο Θάνος Μωραΐτης που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και δεν έχει πάρει ούτε ευρώ εδώ και τρεις μήνες» έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ζητήσει» σημείωναν από την Κουμουνδούρου και πρόσθετα πως όσα υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν "εκτός γραμμής" αυτά που είπε στη συνέντευξη σε σχέση με τα όσα είχε πει μια εβδομάδα πριν στην ΚΟ ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Δολοφονία χαρακτήρα»
Μόλις βγήκε η διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως ο Γιώργος Τσίπρας δημοσιοποίησε άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου ο πρώην φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη ασκούσε έντονη κριτική στα πεπραγμένα του μέχρι σήμερα εστιάζοντας στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
«Μπορεί ο Στ. Κασσελάκης να «ήρθε για να μείνει», αλλά η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί με πιο μαζικούς ρυθμούς απ’ ό,τι το 2019-2023. Όσο περνάει ο χρόνος, οι ευθύνες για αυτή την αναχώρηση αντικειμενικά βαραίνουν λιγότερο το παρελθόν, το δύσκολο 2023, και βαραίνουν όλο και περισσότερο τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε την επίθεση:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ότι παίρνει διαζύγιο από όλο και μεγαλύτερο πλήθος προοδευτικού κόσμου. Ενώ παλαιότερα πλατύτερος κόσμος έβλεπε θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούσε να τον αγκαλιάσει και δεν το έκανε, τώρα είναι η ίδια η φυσιογνωμία του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» που απομακρύνει ακόμη και Συριζαίους ενώ τα κέρδη παραέξω είναι πολύ μικρά. Περιορίζεται έτσι η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ για ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης, πολύ περισσότερο να την εκφράσει».
Το τρίτο «χτύπημα» ήταν το βράδυ στην δημόσια τηλεόραση, όπου μετά από αρκετές ώρες καθυστέρηση διέψευσε την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας τη διαρροή ως «επτά προτάσεις, επτά ψέματα. Είναι αθλιότητες και μάλιστα παιδαριώδης δολοφονία χαρακτήρα», σημείωσε και προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν τολμά να κάνει επίσημη ανακοίνωση.
Μάλιστα είπε πως δεν έπεσε από τα σύννεφα καθώς «μπορεί να υπήρχε η λίστα ήδη πριν τις εκλογές και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι» που δεν είναι απολύτως της γνώμης του Προέδρου.