Στον «χορό» των Ρίχτερ η Σαντορίνη: Παγωνιά και βροχή δοκιμάζουν τις αντοχές των κατοίκων
Για ακόμα ένα βράδυ, αν και με μικρότερη ένταση, συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.

Το ξημέρωμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, βρήκε τους ήδη ταλαιπωρημένους από τους σεισμούς κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης, μέσα σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό. Ο Γιάννης Κέμμος κατέγραψε για λογαριασμό του flash.gr τις συνθήκες σε υψόμετρο 567 μέτρων, στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Η θερμοκρασία ήταν στους 4 βαθμούς, όμως οι άνεμοι που πνέουν στα 40 χλμ. την ώρα και η βροχή, κάνουν την αίσθηση της θερμοκρασίας να είναι στο 0.



Αμείωτη η σεισμική δραστηριότητα
Οι σεισμοί συνεχίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Η Σαντορίνη ταρακουνήθηκε από σεισμούς με τον μεγαλύτερο να είναι 4,1 Ρίχτερ. Σημειώθηκε ανοιχτά της Ανάφης στις 3.35 και το επίκεντρό του εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ένα λεπτό νωρίτερα, στις 3:34 σημειώθηκε δόνηση 3,1 Ρίχτερ στα 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Οίας.
Υπήρξαν 8 σεισμοί από 3 ως 3,8 Ρίχτερ μέσα σε μισή ώρα και συγκεκριμένα από τις 4.30 ως τις 5 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Δύο από αυτούς ήταν 3,8 Ρίχτερ, έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά, στις 4:55 και στις 5.
Υπενθυμίζεται ότι κλειστά μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (14.02.25) θα παραμείνουν τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό.
Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου που συνεδρίασε εκ νέου το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, αξιολογώντας την πορεία του σεισμικού φαινομένου.
Από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα, έχουν καταγραφεί πάνω από 800 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ στην περιοχή.