Στο «σκοτάδι» Ισπανία και Πορτογαλία - Μπλακ άουτ σε πολλές πόλεις
Από το γεγονός επηρεάζονται μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Λισαβόνα που παρουσιάζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Διακοπές ρεύματος σε όλη την Ισπανία και σε πολλαπλά τμήματα της Πορτογαλίας και της Γαλλίας σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (28/4) δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς και σε διαδικτυακές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, η διαχειρίστρια εταιρεία της πρώτης χώρας, Red Eléctrica, αναφέρει ότι έχει ενεργοποιήσει ήδη το σχέδιο αποκατάστασης στην παροχή της ηλεκτροδότησης ενώ παράλληλα συνεργάζεται πάνω στο συμβάν του μπλακ άουτ με διάφορες εταιρείες ενέργειας για την αποκατάσταση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του news.sky.com, φαίνεται ότι επηρεάζονται μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη όπου έχουν εκκενωθεί στάσεις του μετρό και φανάρια δεν λειτουργούν αλλά και η Λισαβόνα που παρουσιάζει επίσης σοβαρά προβλήματα.
Οι τηλεφωνικές γραμμές καθώς και η σύνδεση στα δίκτυα έχει διακοπεί.
Μέχρι πρότινος δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που οδήγησε στο μπλακ άουτ, με τις Αρχές να εξετάζουν μέχρι και το σενάριο κυβερνοεπίθεσης.
Φωτογραφίες Reuters: