Σκυλακάκης για λογαριασμούς ρεύματος: «Θα βοηθήσουμε και τον Σεπτέμβριο με επιδότηση»
Όπως ανέφερε ο υπουργός στο «Action Σαββατοκύριακο», σε διαβούλευση που είχε με την πλειοψηφία των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος οι τιμές που θα ανακοινώσουν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα κυμανθούν στα επίπεδα Αυγούστου.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σκυλακάκης, έβγαλε ειδήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μιλώντας στον Δημήτρη Καμπουράκη και Βαγγέλη Γιακουμή στο «Action Σαββατοκύριακο».
Όπως ανέφερε ο υπουργός σε διαβούλευση που είχε με την πλειοψηφία των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος οι τιμές που θα ανακοινώσουν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα κυμανθούν στα επίπεδα Αυγούστου και όπως είπε: «Αυτό σημαίνει ότι και τον Σεπτέμβρη θα δώσουμε επιδότηση στους οικιακούς λογαριασμού, ώστε να η τιμή της κιλοβατώρα αν είναι κατα από τα 15 λεπτά.»
Συγκεκριμένα, για την αυξημένη ζήτηση ρεύματος το καλοκαίρι, τόνισε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίες έχουν προκαλέσει ζημιές στις ηλεκτρικές υποδομές της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από τις βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες κυμαίνονται μεσοσταθμικά το τελευταίο 7μηνο στα 13 λεπτά η κιλοβατώρα, αναμένονται να αποκλιμακωθούν σταδιακά μετά τον Οκτώβριο, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες έκτακτες καταστάσεις στο ενεργειακό σύστημα.
Σχετικά με τον τουρισμό, υπογράμμισε την ανάγκη να επανασχεδιαστεί το τουριστικό μοντέλο της χώρας, προτείνοντας λύσεις όπως η χρήση θαλασσινού νερού για τις πισίνες και η αφαλάτωση, αν και αυτή κρίνεται ως κοστοβόρα και θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με την χρήση ΑΠΕ. Αναφορικά με την λειψυδρία, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνει η Αθήνα χωρίς νερό λόγω των μεγάλων αποθεμάτων που διαθέτει.
Τέλος, για τις πυρκαγιές στην Αττική, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ς δήλωσε ότι θα προχωρήσουν οι αναδασώσεις στις καμμένες περιοχές, υπογραμμίζοντας την προτίμηση για φυτεύσεις βραδύκαυστων δέντρων, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προστατευτική ασπίδα στο μέλλον.