Σαντορίνη: Εικόνες «γροθιά» στο στομάχι - Γαϊδουράκια κουβαλούν οικοδομικά υλικά
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει νόμος που να προστατεύει τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη.
Η Σαντορίνη αδιαμφισβήτητα βρίσκεται στην λίστα με τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας και όχι άδικα, αφού το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα σε συνδυασμό με τα κυκλαδίτικα σπίτια την έχουν καταστήσει «ναυαρχίδα» του τουρισμού.
Ωστόσο, την ώρα που ο ονειρεμένος αυτός τόπος αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για τους χιλιάδες τουρίστες, τα γνωστά γαϊδουράκια της Σαντορίνης, βιώνουν το δικό τους μαρτύριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ενόψει της τουριστικής περιόδου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο νησί επισκευής και αποκατάστασης των καταλυμάτων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα γαϊδουράκια φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλες μαρμάρινες πλάκες για ένα καινούργιο κατάλυμα που χτίζεται στην περιοχή της Καλντέρας.
Στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι γνωστή για τα καλντερίμια της, το θέαμα αυτό δυστυχώς δεν είναι σπάνιο, καθώς λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους αλλά και λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούν να περάσουν φορτηγά για να μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά και έτσι τα γαϊδουράκια αναλαμβάνουν αυτό το δύσκολο, επίπονο και φυσικά εξαντλητικό «έργο» της μεταφοράς. Μάλιστα τη διαδρομή τη κάνουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, ναι μεν υπάρχει εγκύκλιος με ένα σύνολο όρων και προϋποθέσεων για την χρήση τους αλλά δεν υπάρχει θεσμοθετημένος νόμος που να προστατεύει τα μικρά γαϊδουράκια από την εκμετάλλευσή τους.