Σαν σήμερα 5 χρόνια πριν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα με κορονοϊό στην Ελλάδα - Η ασθενής «μηδέν»
Η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό, ή αλλιώς η ασθενής «μηδέν», ήταν η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια η ζωή μας έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Στις 26 Φεβρουαρίου του 2020 επιβεβαιώνεται το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.
Στη χώρα μας σήμανε άμεσα συναγερμός και σε ισχύ τέθηκαν τα ανάλογα μέτρα για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας που είχε πλέον περάσει τα σύνορα και σιγά σιγά θα εξαπλωνόταν.
Η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό, ή αλλιώς η ασθενής «μηδέν», ήταν η Δήμητρα Βουλγαρίδου.
Η γνωστή επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης είχε μιλήσει για την προσωπική της περιπέτεια και εξήγησε πώς βίωσε το πρωτόγνωρο για όλη τη χώρα γεγονός στην ΕΡΤ3.
Παρά το γεγονός ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που νόσησε με Covid-19, η ίδια είχε παραδεχτεί ότι υπήρχε ένα στίγμα, μία δυσκολία σε σχέση με τις κοινωνικές της επαφές, καθώς πολλοί έμοιαζαν να τη φοβούνται, όταν γνώριζαν ότι ήταν η «ασθενής μηδέν» στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε ήταν μία νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».