Salt Bae: Ίλιγγος από το λογαριασμό που πλήρωσε πελάτης στο εστιατόριό του
Πρόκειται μάλλον για τον υψηλότερο λογαριασμό που έχει πληρώσει ποτέ πελάτης του κατά κόσμον Nusret Gökçe.
Ο περιβόητος Τούρκος σεφ Nusret Gökçe, γνωστός και ως Salt Bae, για τον τρόπο με τον οποίο αλατίζει τα ψημένα κρέατά του, αναρτά πολύ συχνά στο λογαριασμό του στο Instagram εικόνες από τα υπερπολυτελή εστιατόριά του ανά τον κόσμο και ενίοτε δημοσιοποιεί και τους λογαριασμούς ορισμένων πελατών του που ξεπερνούν στο σύνολο τα 100.000 δολάρια.
Έτσι, λοιπόν, μοιράστηκε με τους ακολούθους του μία απόδειξη από το εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι όπου ο συνολικός λογαριασμός ανερχόταν στα 615.065 ντιρχάμ ΗΑΕ, που ισοδυναμεί με περίπου 167.500 δολάρια.
Το γεύμα αυτό αποτελούνταν από νερό που κόστιζε περίπου 10 ευρώ, μια μπύρα που κόστιζε σχεδόν 13 ευρώ και ένα negroni για 18 ευρώ. Περιελάμβανε επίσης μπουκάλια Petrus, ένα κρασί που φημίζεται για την υψηλή του τιμή, η οποία έφτασε τα 24.000 ευρώ το μπουκάλι. Υπήρχε επίσης μπακλαβάς, ο οποίος είναι τυλιγμένος σε φύλλα χρυσού και κοστίζει 95 ευρώ το κάθε κομμάτι.
Ο Nusret έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα εστιατορίων σε διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσά τους και η χώρα μας και συγκεκριμένα η Μύκονος.
Όσοι έχουν επισκεφθεί τα εστιατόρια του, μιλούν για φανταχτερά πιάτα και πανάκριβα φαγητά. Για παράδειγμα, το πιο διάσημο πιάτο είναι η μπριζόλα tomahawk, η οποία όταν σερβίρεται στους επισκέπτες επικαλύπτεται με φύλλα χρυσού.