Ψήνουμε με ασφάλεια την Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για να μην καείτε… κυριολεκτικά
Τα κρέατα θα έχουν την τιμητική τους αλλά πρέπει να ακολουθούμε κανόνες, προκειμένου το φαγητό μαγειρευτεί νόστιμα αλλά και με ασφάλεια.

Η κρεατοφαγία είναι εκτός από απόλαυση είναι και τέχνη. Μια από τις ημέρες που είναι αφιερωμένη στο κρέας είναι η Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.
Η τσικνοπέμπτη είναι μόλις λίγες ώρες μακριά. Τα κρέατα θα έχουν την τιμητική τους αλλά θα πρέπει να μαγειρευτούν με προσοχή και ακολουθώντας κανόνες προκειμένου το κρέας από την ψησταριά να μαγειρευτεί νόστιμα αλλά και με ασφάλεια.
Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.