Προσοχή στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Δεν είναι μόνο η χοληστερίνη και τα λιπαρά
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες σχετικά με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ιδιαίτερα των επεξεργασμένων μορφών όπως το μπέικον και τα χοτ ντογκ, έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Oι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας τους λάτρεις του κόκκινου κρέατος να προσέχουν την ποσότητα που καταναλώνουν.
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή, και η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ιδιαίτερα επεξεργασμένων τροφών μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνισή του. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με μέτρο.
Διαβάστε αναλυτικά για τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη από το κόκκινο κρέας.