Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών: «Έρχονται μεγάλες αυξήσεις σε κρέατα και γαλακτοκομικά»
«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην απληστία των κερδών», δηλώνει ο Απόστολος Ραυτόπουλος, ο οποίος προαναγγέλλει πολύ μεγάλες αυξήσεις.
Πολύ μεγάλες αυξήσεις στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προανήγγειλε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), κυρίως λόγω της πανώλη των αιγοπροβάτων, που έφτασε και στη χώρα μας.
Μιλώντας στα Parapolitika 90,1, ο Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε: «Μέσα στον Ιούλιο είδαμε από το 2,3% ο πληθωρισμός να εκτοξεύεται στο 3%. Μας είπαν δικαιολογίες, ότι οφείλεται στην ενέργεια, ότι οφείλεται στα θερινά οπωροκηπευτικά και στα φρούτα, από την άλλη μας λένε ότι αυτά μειώθηκαν. Έχουμε τουλάχιστον σε 20 οπωροκηπευτικά και φρούτα να έχουν εκτοξευτεί οι τιμές σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι στον Θεό. Ιδίως στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα πηγαίνουν με "σπασμένα τα φρένα"».
Ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ συμπλήρωσε: «Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος μάς έδειξε ότι σε 41 τυποποιημένα προϊόντα είμαστε ακριβότεροι στην ευρωζώνη κατά 10%. Επίσης η έκθεση της PWC, η οποία μας λέει ότι είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην απληστία των κερδών με ποσοστό 17,8%, στους τζίρους με 15,6%, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 16,5% και αντίστοιχα 10,5% στον τζίρο. Αντιλαμβάνεστε ότι παρόλο που από το 2021 έχει επιβληθεί πλαφόν στο περιθώριο του κέρδους, σήμερα είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην απληστία των κερδών, αυτό τα λέει όλα!».
Για το e-katanalotis ο Απόστολος Ραυτόπουλος τόνισε: «Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι άλλες τιμές έχει στο e-katanalotis και άλλη τιμή βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι, δηλαδή μικρότερη στο e-katanalotis, μεγαλύτερη στο ράφι. Αυτό για να το ελέγξει κάποιος θα πρέπει να κάνει επιτόπιους ελέγχους, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι μπροστά από το γραφείο, από το pc, όπου ελέγχουν τα τιμολόγια που ενδεχομένως τους δίνουν τα super market».
Τέλος, σχολίασε: «Τις επόμενες μέρες θα δούμε πολύ μεγάλες αυξήσεις όχι μόνο στο κρέας 15-20%, αλλά θα δούμε και σε όλα τα γαλακτοκομικά. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει γιατί από τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν θανατωθεί 15.000 αμνοερίφια και αντιλαμβάνεστε τι έλλειψη σημαίνει αυτό από τη μεριά της παραγωγής».