Πείτε αντίο στη μούχλα - Πώς θα κρατήσετε φρέσκα για μήνες τα κρεμμύδια και τα σκόρδα
Οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τους λανθασμένα, με αποτέλεσμα να μαραίνονται και να μουχλιάζουν.
Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα είναι βασικά συστατικά για σούπες λαχανικών και μαγειρευτά και δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι. Ωστόσο, είναι πολύ απογοητευτικό να βρίσκεστε στη μέση μιας συνταγής και να ανακαλύπτετε ότι είναι χαλασμένα μέσα στο ντουλάπι.
Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα συχνά σαπίζουν και ο λόγος δεν έχει να κάνει με την ποιότητά τους, αλλά επειδή δεν αποθηκεύονται σωστά.
Σύμφωνα με ειδικούς από την αυστραλιανή οργάνωση 1millionwomen, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρούνται από τις πλαστικές σακούλες που τα τοποθετούμε στο σούπερ μάρκετ, καθώς αυτές παγιδεύουν υγρασία και διατηρούν θερμότητα, προκαλώντας γρηγορότερα σήψη.
Υπάρχει ωστόσο ένας απίστευτα απλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ένας τρόπος που θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας, αλλά θα τα διατηρήσει φρέσκα για μήνες αντί για μία ή δύο εβδομάδες.
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά κρεμμύδια και σκόρδα
Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε όταν αποθηκεύετε κρεμμύδια και σκόρδα είναι ότι χρειάζονται κυκλοφορία αέρα για να παραμείνουν φρέσκα, καθώς ένα υγρό περιβάλλον θα προκαλέσει μούχλα.
Το μόνο που χρειάζεστε για να τα αποθηκεύσετε σωστά είναι μια χάρτινη σακούλα στην οποία μπορείτε να ανοίξετε τρύπες. Όσο περισσότερος αέρας επιτρέπεται να μπαίνει στο δοχείο αποθήκευσής τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να παραμείνουν στεγνά.
Διπλώστε μια χάρτινη σακούλα κατά μήκος και χρησιμοποιήστε ένα περφορατέρ για να ανοίξετε μια σειρά από τρύπες. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη σακούλα και τρυπήστε την ίδια ποσότητα τρυπών από την άλλη πλευρά.
Γεμίστε μια χάρτινη σακούλα με κρεμμύδια και μια άλλη με σκόρδα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα συνδετήρα για να σφραγίσετε τις κορυφές τους.
Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας σε ένα ντουλάπι, ή συρτάρι μακριά από ζεστές συσκευές στην κουζίνα σας. Φροντίστε επίσης να κρατάτε τα κρεμμύδια εκτός ψυγείου καθώς το υγρό και κρύο περιβάλλον προκαλεί υπερβολική υγρασία που θα τα χαλάσει.
Τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια πρέπει επίσης να τα κρατάτε μακριά από τον πάγκο της κουζίνας σας, καθώς το φως του ήλιου θα τα κάνει να φυτρώσουν και να αποκτήσουν πικρή γεύση.
Όταν αποθηκεύονται σωστά, τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια μπορούν να διαρκέσουν μήνες.