Πανεύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Μια απλή συνταγή με 3 μόνο υλικά που θα σας ενθουσιάσει.
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου... όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, δώρα και πολλές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!
Μπισκότα, κέικ, παραδοσιακά γλυκά έχουν την τιμητική τους και αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να ασχοληθεί όλη η οικογένεια με την παρασκευή τους.
Όσον αφορά τα αγαπημένα των παιδιών και όχι μόνο, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, θα βρείτε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο αλλά αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι πάρα πολύ εύκολη και έχει μόνο 3 υλικά (άντε και 4 αν θέλετε να κάνετε μια παραλλαγή)!
Υλικά
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- σκόνη κακάο ή matcha προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια τριφτή ζύμη. Εναλλακτικά ανακατέψτε με τα χέρια.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα. Ζυμώστε καλά και δημιουργήστε τη ζύμη σας.
Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε το κακάο σε σκόνη ή μπορείτε να τη μοιράσετε και να δημιουργήσετε μισή πράσινη ζύμη (με τη σκόνη matcha) και μισή καφέ (με τη σκόνη κακάο), ώστε να φτιάξετε πράσινα δεντράκια με καφέ κορμό.
Μπορείτε πάντα να την αφήσετε και λευκή για να έχετε χρωματική ποικιλία.
Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.
Αφού φτιάξετε τα μπισκότα σας σε ό,τι σχήμα θέλετε, βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ψήστε τα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-16 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να χρυσίσουν.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.