Παναθηναϊκός: Το πλάνο του Βιτόρια για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Τι σκέφτεται ο Πορτογάλος τεχνικός για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ψάχνει σήμερα (5/2) ο Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Το 1-1 στο ΟΑΚΑ έχει αφήσει ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τις δύο ομάδες με τους «πράσινους» να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της αναμέτρησης.
Ο Ρουί Βιτόρια έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες, Αράο και Γεντβάι, κάτι που εκ των πραγμάτων τον οδηγεί σε ανακάτεμα της… τράπουλας, αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα.
Όλα δείχνουν ότι στη θέση του τερματοφύλακα θα παίξει ο Λοντίγκιν, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια του Κυπέλλου, αλλά και σε ορισμένα στην Ευρώπη. Οι Ίνγκασον και Πάλμερ-Μπράουν, θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ αριστερά στην άμυνα αναμένεται να ξεκινήσει ο Μλαντένοβιτς και δεξιά ο Βαγιαννίδης.
Ο Τσέριν έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αντικαταστήσει τον τραυματία Αράο, ενώ στη δεύτερη θέση των χαφ θα αγωνιστεί ο Μαξίμοβιτς. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Τζούρισιτς, Ουναΐ και Τετέ και στην επίθεση ο Ιωαννίδης.
Αναλυτικά στην αποστολή συμμετέχουν οι:
Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ – Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Σβιντέρσκι, Μαξίμοβιτς, Σιώπης, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Φικάι και Νταμπίζας.
Στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζουν η μια την αξία της άλλης και θεωρώ πως σε τέτοιου τύπου παιχνίδια -γιατί είναι το πιο καθοριστικό ματς από αυτά που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής, που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου- θα υπάρχουν πολλές μονομαχίες, θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα.
Θεωρώ πως τη διαφορά μπορεί να κάνει είτε η ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, είτε οι εμπνεύσεις και οι εξάρσεις που μπορεί να έχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στις επικίνδυνες ζώνες του αντιπάλου».