Ομοφοβικός βουλευτής σε ΛΟΑΤΚΙ: «Μήπως το + σημαίνει κτηνοβασία και παιδοφιλία;»
Νέο κρεσέντο ομοφοβίας από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη ο οποίος - κατά πως φαίνεται - έχει αναλάβει να βγει μπροστά στη συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και να πρωτοστατήσει στη χυδαιότητα.
Επανερχόμενος στο δήθεν «ερώτημα» για το τι σημαίνει το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+, ο βουλευτής ανέφερε προκλητικά «μήπως αυτό το + στο ΛΟΑΤΚΙ είναι αριθμητικό σύμβολο που προσθέτει σεξουαλικούς προσανατολισμούς ή άτομα που έλκονται από ζώα και παιδιά, δηλαδή κτηνοβασία και παιδοφιλία; Και έχουμε τον άνθρωπο που είναι έρμαιο των σεξουαλικών ορμών του;», όπως ισχυρίστηκε, προκαλώντας την οργή των παριστάμενων βουλευτών.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Ακρίτα έκανε λόγο για ξεκάθαρα κακοποιητικό λόγο, ενώ λίγο αργότερα το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, καταγγέλλοντας απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς.
«Πέρασε» από τις επιτροπές
Σημειώνεται ότι με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο «ναι» από συνολικώς πέντε κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας. Καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ.
Προηγήθηκε πολύωρη ακρόαση φορέων, με τον επισπεύδοντα υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, να επισημαίνει ότι αποδεικνύεται, μέσα από τις παρεμβάσεις, πως η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης πατάει σε στέρεα επιστημονικά θεμέλια.
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο συνεχίζεται στις τρεις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με τη δεύτερη ανάγνωση να αναμένεται την προσεχή Δευτέρα. Δυο εικοσιτετράωρα αργότερα, την Τετάρτη 14 του μήνα, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, ενώ αργά το βράδυ της επομένης, στις 15, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία την οποία θα αιτηθεί η αντιπολίτευση.
Το ζήτημα πάντως της ονομαστικής ψηφοφορίας έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα πηγαδάκια της Βουλής, καθώς τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ - που έχουν λόγο να καταθέσουν σχετικό αίτημα, προκειμένου να καταδείξουν τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας - υπάρχουν βουλευτές με επιφυλάξεις. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλιστα πέταξε το γάντι στην Έλενα Ακρίτα, ρωτώντας την εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, με την ίδια να μην ανοίγει τα χαρτιά της.
Ήδη η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, πλην όμως δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό των 15 βουλευτών που απαιτεί ο Κανονισμός, επομένως χρειάζεται και κάποιο άλλο κόμμα να στηρίξει το αίτημα αυτό.