Μια Σαντορίνη στην... Κίνα: Το πιστό αντίγραφο του νησιού που κόστισε 1 δισ. ευρώ
Η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου της Σαντορίνης είναι ξακουστή σε όλον τον κόσμο. Τόσο πολύ που άρχισαν να φτιάχνουν αντίγραφά της σε άλλες χώρες.
Σε ό,τι αφορά τους Κινέζους, βέβαια, είναι γνωστό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο ελληνικό νησί, αφού πολλοί Κινέζοι τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν να τελέσουν το γάμο τους στη Σαντορίνη.
Σε αυτό το δεδομένο βασίστηκαν οι δημιουργοί ενός τουριστικού οικισμού στην περιοχή Νταλί της επαρχίας Γιουνάν στην νότια Κίνα, οικοδομώντας ένα πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης.
Στα πλάνα που φαίνονται από βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral στο Tik Tok, πραγματικά δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν βρίσκεται στην Άπω Ανατολή ή στην «καρδιά» του Αιγαίου.
Εκμεταλλευόμενοι την πλαγιά του βουνού Cangshan που έχει θέα τη λίμνη Erhai, οι Κινέζοι έχτισαν αυτόν τον οικισμό που μοιάζει με την Οία της Σαντορίνης, όπως ακριβώς τη βλέπουμε στις καρτ ποστάλ του νησιού. Όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή έχουν το γνωστό κυκλαδίτικο στιλ, είναι λευκά με μπλε παράθυρα, ενώ υπάρχουν και μικρά πλακόστρωτα δρομάκια που μπορούν οι τουρίστες να περπατήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες.
Όπως περιγράφει η influencer που ανέβασε το βίντεο, οι δημιουργοί αυτού του οικισμού στην Κίνα έχουν αντιγράψει μέχρι και... τον κυκλαδίτικο άνεμο.
Η κινέζικη «Σαντορίνη» καλύπτει έκταση 3.700 στρεμμάτων και για τη δημιουργία της απαιτήθηκε μια συνολική επένδυση 1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι για κατοίκους της Κίνας, η Σαντορίνη αποτελεί φιλόδοξο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, με μεγάλο οικονομικό κόστος.
Μια Σαντορίνη και στο Άμπου Ντάμπι
Ωστόσο, η Σαντορίνη δεν έχει κλέψει τις καρδιές μονάχα των Κινέζων. Μια μικρογραφία του πανέμορφου νησιού έχει δημιουργηθεί και στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Πρόκειται για το resort «Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat» που διαθέτει 22 δωμάτια, τα οποία ξεκινούν από τα 735 δολάρια τη βραδιά, ενώ απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.
Για να φτάσει κανείς στο «Anantara Santorini» θα χρειαστεί να οδηγήσει για 40 λεπτά ανάμεσα σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου και μια ναυτική βάση. Αλλά όταν περάσει τις πύλες του θερέτρου, νιώθει σαν να βρέθηκε ξαφνικά στις Κυκλάδες. Τα κάτασπρα κτίρια τον μεταφέρουν στη Σαντορίνη.
Βέβαια, όσο καλή κι αν είναι μια απομίμηση οπουδήποτε στον κόσμο, τίποτε δεν μπορεί να προσεγγίσει το πραγματικό τοπίο του κυκλαδίτικου νησιού, με τους οικισμούς που οικοδομήθηκαν πάνω στον ηφαιστειογενή βράχο, τη θέα στην καλντέρα που κόβει την ανάσα και τα θυελλώδη μελτέμια του καλοκαιριού.