Ο Μάρκο Ρούμπιο στη Σαουδική Αραβία για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες στην αρχή της εβδομάδας με τον Oυκρανό ομόλογό του, μερικές ημέρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Ρούμπιο θα έχει επίσης συνάντηση με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναφέρει η δήλωση της εκπροσώπου του υπουργείου Τάμι Μπρους, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στις 12-14 Μαρτίου, προστίθεται.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα την Παρασκευή και δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια και την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία μετά από μια σύγκρουση του Λευκού Οίκου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 28 Φεβρουαρίου.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα επισκεφθεί επίσης τη Σαουδική Αραβία για μια συνάντηση τη Δευτέρα με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ και ότι ουκρανοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι θα συναντηθούν με την αμερικανική ομάδα την Τρίτη.