Κρεμλίνο: Δύσκολος αλλά εφικτός ο δρόμος προς την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ
Οι 2 χώρες πριν από λίγες ημέρες απεκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις ανοίγοντας εκ νέου τις πρεσβείες στις εκάστοτε πρωτεύουσες.
Η Ρωσία θεωρεί ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο σε διάρκεια και δύσκολο εγχείρημα αλλά πιστεύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για να προχωρήσουν, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Οι γοργές κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώξει την προσέγγιση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ουκρανία και τους Ευρωπαίους συμμάχους της.
«Είμαστε στην αρχική φάση της διαδρομής για την αποκατάσταση των διμερών μας σχέσεων. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και δύσκολος αλλά τουλάχιστον οι δύο πρόεδροι έχουν εκφράσει πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.
Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι είναι εξίσου σημαντικό να καθοριστεί εάν η Ουκρανία, που αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες διπλωματικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία σήμερα, ενδιαφέρεται για ειρήνη ή όχι.