Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ στα εστιατόρια
Ο διάσημος βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ αποκάλυψε τέσσερις βασικούς κανόνες που ακολουθεί ο ίδιος όταν τρώει σε εστιατόρια.
Παράλληλα, έδωσε και μια πολύ χρήσιμη συμβουλή, τι να μην παραγγέλνει κανείς ποτέ όταν τρώει έξω.
Οι 4 κανόνες
Ο πρώτος βασικός κανόνας του προς τους πελάτες είναι να είναι προσεκτικοί όταν συναντούν εστιατόρια που κάνουν υπερβολικούς ισχυρισμούς για την ποιότητα του φαγητού τους. Όροι όπως «διάσημο» ή «το καλύτερο στη χώρα» του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως είπε στην Daily Mail, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί την αξιοπιστία τους.
Δεύτερον, προτείνει να ζητούν τη λίστα κρασιών «bin end», η οποία περιλαμβάνει μπουκάλια με κατεστραμμένες ετικέτες ή χρονιές με χαμηλές πωλήσεις.
Η τρίτη συμβουλή του Ράμσεϊ είναι να μην παραγγέλνουμε ποτέ κάποιο πιάτο που αναφέρεται ως «σπέσιαλ» ή το «πιάτο της ημέρας», και συμβουλεύει να ρωτάτε τον σερβιτόρο αν το σπέσιαλ φαγητό, είναι η ίδιο με το χτεσινό.
Τέλος, προτείνει σε όσους δειπνούν έξω για μια ρομαντική βραδιά να κλείνουν τραπέζι τριών ατόμων για να μειώσουν τις πιθανότητες να κάτσουν σε μια ανεπιθύμητη γωνιά.
Photo: By Dave Pullig - https://www.flickr.com/photos/..., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/...