Μυστηριώδες τετράποδο πλάσμα καταγράφηκε σε ζωολογικό πάρκο - Μοιάζει με σκύλο... αλλά έχει «φτερά»!
Οι ειδικοί που είδαν το βίντεο, είπαν ότι το μυστηριώδες πλάσμα, το οποίο έχει εντοπιστεί στην κάμερα πολλές φορές, ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί.
Στην εποχή του Διαδικτύου και των social media, αρκεί ένα άτομο για να διαδώσει μια θεωρία συνωμοσίας που θα μπει στη συνείδηση του κοινού, ανεξάρτητα από το πόσο περίεργη, απίστευτη ή ακόμα και γελοία μπορεί να μοιάζει αυτή.
Ειδικά όταν πρόκειται για μυστηριώδη σπάνια πλάσματα τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα. Έτσι, λοιπόν, όταν αυτά εμφανίζονται, οι θεωρίες συνωμοσίας ξεπροβάλλουν σαν τα μανιτάρια στα social media και όσοι πιστοί… σπεύσατε. Ένα τέτοιο τετράποδο πλάσμα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε ζωολογικό πάρκο στο Μπρίστολ της Αγγλίας.
Το συγκεκριμένο πλάσμα προκάλεσε την έκπληξη των υπαλλήλων του ζωολογικού πάρκου, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από ειδικούς προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Το πλάσμα έχει τέσσερα πόδια και δεν μοιάζει με τίποτα που να έχουν συναντήσει ως τώρα.
Η Rosie Sims, υπεύθυνη στο Bristol Zoo Project, δήλωσε: «Οι εικόνες αυτού του πλάσματος είναι ένα μυστήριο για εμάς εδώ στο Bristol Zoo Project και αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για το φετινό Halloween».
Και συνέχισε: «Η Σκωτία έχει το τέρας του Λοχ Νες και η Κορνουάλη το Τέρας του Μπόντμιν Μουρ – ίσως έχουμε ανακαλύψει κάτι παρόμοια μυθικό εδώ στο Μπρίστολ».
Δείτε το σχετικό post:
Οι ειδικοί που είδαν το βίντεο, είπαν ότι το μυστηριώδες πλάσμα, το οποίο έχει εντοπιστεί στην κάμερα πολλές φορές, ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί.
Όταν το περίεργο βίντεο άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου οι χρήστες άρχισαν να διατυπώνουν τις θεωρίες τους, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το μυστηριώδες πλάσμα είναι στην πραγματικότητα ένα ελάφι Muntjac. Άλλοι χαριτολογώντας σχολίασαν ότι ήταν ένας μονόκερος.
Σύμφωνα με το The Wildlife Trusts, το ελάφι Muntjac «εισήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κίνα τον 20ο αιώνα». Το είδος περιγράφεται ως ένα «πολύ μικρό, κοντόχοντρο ελάφι» το οποίο έχει «περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα μεσαίο σκυλί».
Ωστόσο δεν έλλειψαν και οι δύσπιστοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι οι εικόνες είναι απλώς μέρος ενός περίτεχνου διαφημιστικού κόλπου από τον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ και ότι τα υποτιθέμενα «φτερά» είναι το αποτέλεσμα του τρόπου λήψης της φωτογραφίας.