Μπαρτζώκας: «Ο Λι είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζουμε να παίξει» [Vid]
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την αυριανή (7/3) αναμέτρηση με την Παρτιζάν στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει αύριο (7/3, 21:15) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 20-7 φιγουράρουν στην κορυφή της κατάταξης και θέλουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα για τη εξασφάλιση της πρωτιάς και το κυριότερο του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.
Στην προσπάθειά τους αυτή θα είναι ενισχυμένοι με τον Αμερικανό γκαρντ, Σέιμπεν Λι, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
«Ο Σέιμπεν Λι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα είναι στην δωδεκάδα σίγουρα κι ελπίζουμε να παίξει και να μας βοηθήσει. Από εκεί και πέρα ο Γκος χθες έκανε ατομική προπόνηση και σήμερα θα κάνει την ομαδική κι ελπίζουμε να είναι εντάξει, να αγωνιστεί. Για τους άλλους δεν υπάρχει κάτι νεότερο» υπογράμμισε ο προπονητής των Πειραιωτών».
Αναφερόμενος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι με την Παρτιζάν είπε: «Πρόκειται για την ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα, βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα, προστατεύουν το καλάθι τους και γενικά έχουν επιθετική άμυνα. Πρέπει να κάνουμε καλά όσα δεν κάναμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ματς, αλλά τότε παίζαμε χωρίς το Βεζένκοφ και τον Φουρνιέ. Είχαμε season low σε πολλά πράγματα, στο πόσο σκοράραμε, τι ποσοστό είχαμε, τι ασίστ δώσαμε.
Τώρα πρέπει να κάνουμε το αντίθετο. Να παίξουμε με ταχύτητα, να πασάρουμε περισσότερο, να εκτελέσουμε καλύτερα. Γενικά πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παλεύει να μπει στα πλέι οφ, με καλές πιθανότητες κατά τη γνώμη μου, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό».
Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Η Παρτιζάν είναι μια ομάδα που της αρέσει να βάζει πίεση στον αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να έχουμε ξεκάθαρες αποστάσεις και να δημιουργήσουμε ανισορροπίες ώστε να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους και να δώσουμε στον εαυτό μας ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Όλο αυτό βέβαια, ξεκινά πρωτίστως, από την άμυνα, στην οποία πρέπει να είμαστε συμπαγείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε πόντους στο τρανζίσιον».
Όσο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων του συλλόγου υπογράμμισε: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική σεζόν για όλο τον σύλλογο όχι μόνο για το μπάσκετ. Έρχονται πολλές δράσεις, όμορφα πράγματα, εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παρκέ και τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε εκεί. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο οργανισμός θα κάνει ό,τι μπορεί για να ευχαριστήσει τον κόσμο και να τιμήσει ουσιαστικά αυτή τη χρονιά που είναι πάρα πολύ σημαντική για όλο τον σύλλογο».