Με τι τιμές θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Ξεκίνησαν οι κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες
Για όλα τα βαλάντια κυμαίνονται οι τιμές του κρέατος στην Βαρβάκειο Αγορά φέτος με τους καταναλωτές να προτιμούν αρνί ή χοιρινό.
![Unsplash Unsplash](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/74/lavi-perchik-hmbjq6bucm8-unsplash.jpg)
Σε ρυθμούς αποκριών μπαίνουν σιγά σιγά τα εστιατόρια ενόψει της Τσικνοπέμπτης στις 20 Φεβρουαρίου με τους καταστηματάρχες να προμηθεύονται ήδη τις πρώτες ύλες και τους θαμώνες να κάνουν κρατήσεις.
Ο Γιώργος Ευρυπιώτης, Γενικός Γραμματέας Βαρβακείου Αγοράς, μίλησε στην κάμερα του Action24 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής οι τιμές κινούνται χαμηλά. «Δεν έχει δουλειά, η αγορά είναι άδεια. Έχουν αλλάξει πολλά από παλιά και γινόταν ο κακός χαμός» τόνισε. «Οι νεότεροι θα προτιμήσουν να βγουν να πάνε σε μια ταβέρνα να φάνε για να μην κάνουν ολόκληρη φασαρία στο σπίτι, Αποφεύγουν να ψήσουν. Δουλεύει και η γυναίκα και ο άντρας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κενός χρόνος».
Όσον αφορά στις τιμές στις οποίες κινούνται τα υλικά φέτος, ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε «) Οι τιμές είναι πάρα πολύ φθηνές εδώ πέρα. Εμείς πουλάμε 7,99 αρνί γάλακτος ντόπιο. Το χοιρινό είναι από τα 5 ευρώ μέχρι τα 6,5 ευρώ».
Τι γίνεται με τις κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια
Ο Γιώργος Κουράσης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων, σχολίασε ότι οι τιμές είναι σταθερές σχετικά με τις περσινές παρά τον πληθωρισμό τροφίμων. «Θα είναι για όλα τα βαλάντια. Οι τιμές ξεκινούν από 30€ το άτομο και ανεβαίνει ανάλογα με το εστιατόριο» εξήγησε.
«Οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και φαίνεται να πηγαίνει καλά. Αυτή η μέρα είναι πάντα γεμάτη» κατέληξε ο κ. Κουράσης.