Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα
Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.
Η συνταγή
Για να φτιάξουμε τσιζκέικ ρεβανί ξεκινάμε από το σιρόπι: αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή του ρεβανί: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 1 λεπτό.
Σταδιακά προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (ή το λάδι), το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ. Αδειάζουμε στο εσωτερικό της το μισό μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε το ψημένο ρεβανί στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή του τσιζκέικ: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σύρμα (όχι με μίξερ).
Αδειάζουμε το μείγμα του τσιζκέικ πάνω από το ψημένο ρεβανί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρεβανί σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε διάφανη μεμβράνη και το στρώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το να γίνει μια κάπως συμπαγής ενιαία βάση. Έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το ρεβανί πάνω από την κρέμα τσιζκέικ. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στην κρέμα και να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρεβανί. Σιροπιάζουμε το τσιζκέικ ρεβανί μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ να το απορροφήσει. Πριν σερβίρουμε, το τσιζκέικ ρεβανί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φυστίκι.
Πηγή: Γαστρονόμος