Κολυδάς: Πoιες περιοχές θα «πνιγούν» το Σαββατοκύριακο - Τι να περιμένουμε στην Αττική
«Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές, κυρίως στη Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κολυδάς.
«Καμπανάκι» για ισχυρές καταιγίδες και με διάρκεια κρούουν οι μετεωρολόγοι σχετικά με το νέο «κύμα» οργανωμένης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Κύρια στοιχεία της κακοκαιρίας που θα δείξει τα «δόντια» της από το βράδυ της Παρασκευής είναι οι ισχυρές καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και σε υψόμετρο κάτω από τα 1.000 μέτρα.
Οι μετεωρολόγοι αυτή τη φορά συμφωνούν για τα έντονα φαινόμενα και προειδοποιούν ότι ίσως υπάρξουν προβλήματα. Μέχρι στιγμής σύμφωνα και με τη χθεσινή ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια οι περιοχές που θα βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, το Ιόνιο, η Εύβοια, οι Σποράδες και το ανατολικό Αιγαίο. Πολλές πιθανότητες βέβαια έχει και η Αττική, η οποία θα τη γλιτώσει από την επίσκεψη του χιονιά, όχι όμως και από τις ισχυρές καταιγίδες τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Κάτι το οποίο επισήμανε και στη νεότερη ανάρτηση του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το βαρομετρικό χαμηλό -που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τις περιοχές και την ένταση των φαινομένων- δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια ακόμη, επισημαίνοντας ωστόσο πώς την Παρασκευή (29/11) θα υπάρξουν εγκυρότερα δεδομένα και έτσι θα μπορεί να εκδοθεί και σχετικό έκτακτο δελτίο με καλύτερη χρονική και χωρική ακρίβεια.
Στην ίδια δημοσίευση, παρέθεσε και ανάλογους διπλούς χάρτες που, ενώ παρέπεμψε τον κόσμο να συμβουλευτεί την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την πρόγνωση του καιρού, αλλά και τις προειδοποιήσεις για τις έντονες βροχοπτώσεις.
Η ανάρτηση του κ. Κολυδά:
«Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές , κυρίως στη Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και σε αυτό συμφωνούν σε γενικές γραμμές τα προγνωστικά μας.
Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού -που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τις περιοχές και την ένταση με την οποία θα επηρεαστούν- ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια. Αύριο θα έχουμε εγκυρότερα δεδομένα και θα μπορέσουμε να εκδώσουμε σχετικό έκτακτο δελτίο με καλύτερη χρονική και χωρική ακρίβεια.
Οι διπλοί χάρτες αναφέρονται στις 0100 της Κυριακής με το χαμηλο να βρίσκεται στη Στερεά ή στο Νότιο Ιόνιο. Παρατίθεται και video από το ECMWF».