Κλείνει το αγαπημένο ελληνικό εστιατόριο του Τομ Χανκς στο Λος Άντζελες - Τα 77 χρόνια ιστορίας
Τέλος εποχής για το εστιατόριο «Papa Cristo’s» στη γειτονιά Pico-Union του Λος Άντζελες.

Κλείνει τις πόρτες του μετά από 77 χρόνια λειτουργίας, το ελληνικό εστιατόριο «Papa Cristo’s», στη γειτονιά Pico-Union του Λος Άντζελες. Στέκι κατοίκων αλλά και διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Τομ Χανκς και της Νία Βαρντάλος, η επιχείρηση βρίσκεται στη διεύθυνση 2771 West Pico Boulevard.
«Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτικό. Μεγάλωσα εδώ. Ερχόμουν εδώ ως μικρό αγόρι. Είμαι με μια ποδιά και δουλεύω εδώ για 65 χρόνια, αυτή είναι η ζωή μου. Τώρα, ορίστε, θα το κόψουμε αυτό» δήλωσε ο ιδιοκτήτης, Κρις, επισημαίνοντας ότι κλείνει το εστιατόριο λόγω του αυξανόμενου κόστους.
«Θέλουμε να μείνουμε εδώ για πάντα» πρόσθεσε, ωστόσο, «η γειτονιά ακριβαίνει». Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό ότι κλείνει το εστιατόριο, οι επί χρόνια πελάτες του σχημάτισαν ουρές «για να το αποχαιρετήσουν».
«Είμαστε χαρούμενοι. Είχαμε τη χαρά να ερχόμαστε εδώ για περισσότερα από 40 χρόνια», δήλωσε ο πελάτης Tony Lama. Οι πελάτες είχαν εφοδιαστεί με ελαιόλαδο, ελληνικά ζυμαρικά, μπακλαβά και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά του εστιατορίου. «Δεν αντέχω την ιδέα ότι δεν θα είναι πια εδώ», είπε ο πελάτης Roger Allers. «Θέλω να υπάρχει κάποιος τρόπος να σωθεί αυτό».
Ο Κρις γίνεται σύντομα 80 ετών και θέλει να περάσει χρόνο με τα εγγόνια του, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «είχε μια καλή πορεία. Δεν αφήνω τίποτα πίσω μου» ενώ απευθυνόμενος προς τους πελάτες του εστιατορίου του, είπε: «Είμαστε εδώ για εσάς. Σας αγαπάμε».
Η ανακοίνωση του Κρις Κρις
«Ο πατέρας μου, Sam Chrys, άνοιξε τις πόρτες της οικογενειακής μας επιχείρησης τον Οκτώβριο του 1948, και από εκείνη την πρώτη μέρα, ήταν γεμάτη αγάπη, σκληρή δουλειά και την τοπική μας κοινότητα», γράφει ο Κρις στη συγκινητική ανακοίνωση για το κλείσιμο του καταστήματος στο Facebook.
«Η μητέρα μου, Annie Chrys, στάθηκε στο πλευρό του, καθώς έχυσε την καρδιά του για να χτίσει τα θεμέλια αυτού που θα γινόταν ένα πραγματικό ελληνικό ορόσημο στο Λος Άντζελες», προσθέτει.
Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ευλογημένος που συνέχισε την κληρονομιά του πατέρα του, καθώς η C & K Importing και το Papa Cristo's «εξελίχθηκαν σε ένα μέρος όπου γεύσεις, φιλίες, οικογένειες και αναμνήσεις συναντήθηκαν κάτω από μία στέγη».
«Θα κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη και ευγνωμοσύνη για την απίστευτη κοινότητα που μας στήριξε για γενιές», αναφέρει, αφήνοντας όμως ένα ανοιχτό παράθυρο στους πελάτες, λέγοντας ότι «μετά από 77 αξέχαστα χρόνια στη γωνία Pico και Normandie, ήρθε η ώρα να κρεμάσω την ποδιά μου και να πούμε αντίο - προς το παρόν», λέει η Chrys. Λέγοντας «Ευχαριστώ», ο ιδιοκτήτης καταλήγει: «Η ιστορία του Papa Cristo's δεν τελειώνει εδώ - συναρπαστικά πράγματα έρχονται».
Η ιστορία του «Papa Cristo’s»
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελληνικού εστιατορίου, «για περισσότερα από 60 χρόνια, η C&K Importing Company εξυπηρετεί την ελληνική κοινότητα στην ίδια γωνία στη λεωφόρο 2771 West Pico Boulevard. O Σαμ Κρις άνοιξε το εστιατόριο το 1948 με σκοπό να φέρει τα τρόφιμα και τα κρασιά της Ελλάδας στο Λος Άντζελες. Το έκανε εισάγοντας όλα τα προϊόντα από την Ελλάδα, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή τιμή στους πολύτιμους πελάτες και φίλους του. Η C&K Importing Company εξελίχθηκε σε μια αγορά όπου όλοι έρχονταν να επισκεφθούν και απολάμβαναν πάντα την αγνότητα της ποικιλίας προϊόντων.
Το 1968 ο Κρις Κρις αγόρασε την επιχείρηση από τον πατέρα του για να συνεχίσει την κληρονομιά. Ο Κρις Κρις είχε μια ιδέα να ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο. Ταξίδεψε σε πολλές περιοχές και νησιά της Ελλάδας για να καταλάβει τις γεύσεις στην αυθεντική ελληνική κουζίνα. Ήθελε να επαναφέρει αυτή την αυθεντικότητα στο εστιατόριό του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ιδρύθηκε η ταβέρνα του Papa Cristo’s. Μόνο κρέατα, καρυκεύματα, τυριά, ελαιόλαδο και άλλα που βρίσκονται επίσης, στη C&K Importing, χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των πιάτων που προσφέρονται στην ταβέρνα Papa Cristo’s.
Η C&K Importing Company και η ταβέρνα Papa Cristo’s είναι γνωστές στο Λος Άντζελες. Η φήμη της C&K Importing Company και της ταβέρνας Papa Cristo’s έχει αυξηθεί πέρα από την Καλιφόρνια και μέχρι την ίδια την Ελλάδα.
Χρησιμοποιεί ένα οικογενειακό μυστικό μείγμα μπαχαρικών σε όλα τα πιάτα του στο εστιατόριο αλλά, όταν οι θαμώνες ρωτούσαν συνεχώς ποια μπαχαρικά χρησιμοποιούσαν για να μαγειρέψουν, αποφάσισαν να το κάνουν διαθέσιμο σε όλους.