Κατσέλη στο Action 24: Θα υπάρξει εκλογή ενός λαβωμένου προέδρου κι αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα
Η πρώην υπουργός που προτάθηκε ως υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ΠτΔ.
«Δεν μου έκανε εντύπωση ότι δεν με στήριξε το ΠΑΣΟΚ, το περίμενα», ανέφερε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο Action 24, στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές», το βράδυ της Τρίτης (11/2).
«Δυστυχώς ακόμα και τώρα, τα κόμματα κοιτάζουν με κομματικά γυαλιά την πολιτική. Η προσωπική μου διαδρομή ήταν εντελώς διαφορετική. Με ενδιαφέρει για πολιτική ως προς το αποτέλεσμα το αναπτυξιακό και το κοινωνικό», ανέφερε η πρώην υπουργός που προτάθηκε ως υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ.
Εξήγησε ότι το περίμενε να μην έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, «γιατί ξέρω καλά το χώρο. Ήμουνα πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το 2012. Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ, όπως και σε όλα τα κόμματα διάφορες ομάδες αντιμάχονται μία την άλλη», σημείωσε.
Υπογράμμισε ακόμη πως υπάρχει «μία βαθύτατη κρίση εμπιστοσύνης» στα κόμματα και αυτό μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με την «ουσιαστική παραγωγή πολιτικής». Συμπλήρωσε ότι αν δεν αποκατασταθεί αυτό, τότε η δημοκρατία θα έχει πρόβλημα. «Δεν πιστεύω ότι τα κόμματα σ' αυτή τη χρονική περίοδο είναι ικανά να κάνουν την υπέρβαση. Να καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούν», τόνισε.
Αναφέρθηκε σε μία πρωτοβουλία που αυτή τη στιγμή εξελίσσεται και - όπως είπε - ελπίζει ότι θα έχει αποτέλεσμα, με τα τέσσερα ινστιτούτα που ξεκινούν μία ομάδα έργου για εθνική στρατηγική στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο να γίνει μία διάσκεψη προγραμματική.
«Αν περιμένουμε από τα κόμματα αυτή τη στιγμή να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους νομίζω θα περιμένουμε για πολύ καιρό... Το τι έγινε στα Τέμπη πρέπει να αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα, τη δικαστική εξουσία. Εδώ μπαίνει και ένα δεύτερο θέμα πιο πολιτικό: 160 βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν αύριο έναν υποψήφιο ο οποίος καλώς ή κακώς η εικόνα του έχει φθαρεί... Η εικόνα του στον κόσμο έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι γεγονός ακόμα και από τη στάση τριών - τεσσάρων κομμάτων που δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν την εκλογή του. Προσωπικά πιστεύω ότι η εκλογή αύριο είναι ενός λαβωμένου πρόεδρου και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα».
Ανέφερε ακόμη πως είναι σημαντικό ότι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν θα περνούσε «αν και δεν τον είχαμε καταθέσει στη Βουλή δύο φορές ως αντιπολίτευση». Όπως εξήγησε «παίρνει καιρό για να γίνει μία προγραμματική σύγκλιση. Μια κυβέρνηση όταν έρχεται στην εξουσία, είναι τα προβλήματα της κοινωνίας τόσο έντονα, τόσο ραγδαία, που δεν έχει τη δυνατότητα τα παράξει αμέσως πολιτική. Άρα πρέπει να είναι έτοιμο έργο από πριν. Αν θέλουμε να έχουμε μία κυβέρνηση προοδευτική πρέπει να προετοιμαστεί ένας οδικός χάρτης, ένα επιχειρησιακό σχέδιο.Ποιες είναι οι προτεραιότητες σε κάθε περιφέρεια. Αυτό ευτυχώς ξεκίνησε και εγώ προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτό με όλες μου τις δυνάμεις».